reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
dzisiejsza noc to był koszmar na plecach nie mam szans nawet gdybym chciała poprostu w 2 minuty brakuje mi do tego stopnia powietzra że nie mam jak oddychać
lewy bok odpada dusi mnie , serce mam zgniecione

prawy bok mnie tak boli ze nie mam siły na nim wogóle leżeć bo tylko prasktycznie zniego koryztsam

do tego kłucie w pęcherz i dłubanie pod pępkiem wystawianie stóp pod mostkiem :) młodzieńcowi najwyraźniej się w nocy bardzo nudził

do tego siusi u co godzinę i o dziwo za kazdym razem pełen po brzegi pęcherz

dla pocieszenia powiem ci agao że ja też notorycznie nie sypiam a dzisiaj w nocy miałam wrażenie że mi miednica pęknie a kręgosłup wbije się w mózg ;D

no strasznie mi sympatię okazuje maleństwo torturuje mamusię - zjadłam budyń z malnowym soczkiem wieczorem i jak zwykle po czymś słodkim z mlekiem bobo się rozkręcił

idę znowu się wykąpać bo tyllko to przynosi mi ulgę

chciałabym urodzić najwcześniej jak się da tj z tego czasu gdzie ciąża jest donoszona bo już ledwo zipię

No patrzcie ja mam na odwrot- zwykle zrywalam sie rano jak najwczesniej, nawet jak mialam zarwana noc, a teraz czesto zdarza mi sie budzic dopiero o 12, 13 albo nawet o 14-tej! I wcale nie chce mi sie z lozka wychodzic. Jedyne czego mi brakuje to zakupow- mam ogromna ochote juz zaczac kompletowac wyprawke. Na razie kupilam sobie tylko torbe do szpitala w markecie- taka za 13 zl. Duza i na kolkach :) I to jedyna rzecz jaka mam. Dla dzidzi ciagle nic.

ja chodze spać o 12- 1 , budzi mnie ostatnio jakiś mały rozbójnik koło 3, zasypiam koło 4 budze sie koło 7 zasypiam koło 8 i wstaję koło 12...

ludzie pomerdał mi sie dzień z nocą...

Ania, a czemu nie chodzisz po sklepach?

ja tez do szpitala zawsze mam torbę na kółkach - nie trezeba dźwigać i duuuużo się zmieści :)

Po sklepach nie chodze z dwu powodow- po pierwsze mam sie oszczedzac z powodu mojej szyjki- wiec na zakupy moge sie wybrac tylko z mezem samochodem, a on ostatnio nie mial czasu. Teraz przez 3 dni bedzie mial nocne zmiamy, wiec to wykorzystam:)
Po drugie ciagle wydawalo mi sie, ze to jeszcze za wczesnie na zakupy :) Ale chyba nie ma co zwlekac:) Zeby potem nie zostawic wszystkiego na ostatnia chwile :)

reklama
co do samochodu - racja -* wystarczy że nastoisz sie i nachodzisz w sklepie, ale nie zwlekaj...
bo jeżeli (odpukać) szyjka sie zbuntuje - to w ogóle nie zrobisz zakupów...

ja poprzednio tak miałam, wylądowałm w 32 w szpitalu, wyszłąm po 1,5 mieisąca z maluchem do domu...

Do góry