reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Ewik, na zaparcia musli (Pytia polecała i pomaga), suszone śliwki... Ja codziennie na drugie śniadanko zjadam serek z 3 łyżkami musli, dodaję jeszcze 2 łyżki rodzynek. Smakuje nieźle i jeszcze pomaga :)

reklama
Hej!
Ja znowu z problemem ;) Dziewczyny czy dopada Was niekiedy takie dziwne kołatanie serca, przyspieszone tętno i niepokój? Nigdy mi nic takiego nie dokuczało, a teraz bardzo często, aż mnie w gardle ściska, nie mogę spać itp, szczególnie takie stany mam po południu!
W pracy nie zdenerwowałam się, w domu tez nie... Chyba powiem o tym lekarzowi.

Chyba mi gdzieś zażarło poprzednią wypowiedź. więc piszę jeszcze raz.
Osinka, ja też miewałam takie stany, myślałam że mi serce wyskoczy, a byłam przekonana, że jestem spokojna. Gin powiedział, że się pewnie trochę zgrywam, że jestem spokojna :) a podświadomie przeżywam i się denerwuję. polecał brać deliktane ziołowe leki uspakajające i kontrolować ciśnienie. ( po tych "atakach" miałam bardzo wysokie). Leków nie brałam dalej sobie wmawiając, że jestem spokojna. no i przeszło na szczęście. Ale dla pewności pytaj swojego i gina i mierz ciśnienie, bo takie skoki podobno nie są dobre...pozdrawiam

ANIK78 pisze:
MamaBoo, to odpoczywaj teraz. Mam nadzieję, że nie pracujesz i możesz sobie na taki luksus pozwolić :). Może przemęczyłaś się za bardzo wczoraj?? :(

Dziękuję Anik, ale niestety mam taki tryb życia )(teraz), z4e n aodpoczynek nie ma szans..... Najpierw na nowe mieszkanie rodzinki, potem do Siostry, do Taty i do domku........Ehh....Idę się okąpać i położyć i nie wstaję. Aha! Już wiem czemu mnie bolało, bo mialam w nocy okno otwarte (a u nas w łózku wieczna walka o kołdrę ;) ) i tak to się skończyło.Auć...... :(

:) MamaBoo, u nas podobnie, dlatego kiedyś dostaliśmy kołdrę 200x200 :) i po problemie :). Ja teraz śpię w zimowej piżamie i przy zamkniętych oknach (wietrzymy przez cały dzień, więc wystarczy), żeby się nie przeziębić. :)

Dzięki <b> Kasianka </b> za info! :) Dopytam jeszcze gina w środę - idę na wizytę z wynikami badań (wszystkie mam bardzo dobre). Bardzo mnie te stany męczą! Naprawdę niczym się nie denerwuję!
Dzisiaj poszłam na długi spacer, starałam się głęboko oddychac i mi (odpukać) na razie przeszło! Muszę kupić sobie ciśnieniomierz - będę na bieżąco. ;)

Anik wczoraj dzwiniłam do swojej doktorki i powiedziałam o wyniku z USG (Trofoblast) i pytała czy miałam cesarskie cięcie (nie podałam nazwiska), bo jeśli tak to trofoblast tylko wtedy jest zagrożeniem. Teraz jeszcze nie ma znaczenia, czy jest na przedniej czy na tylniej ściance.... No to mnie uspokoiła a a już chciałm po szpitalach biegać ;)

skoro mozna sobie pomarudzic to marudze!!
jestem w 12 tygodniu ciazy i dzidzia- choc to jeszcze mala fasolka stwierdzila ze mi troche podokucza. i tak tez dzisiaj w nocy wstawalam 6 razy do toalety na siusiu. i sie nie wyspalam wcale. kiedy moj maz Pawel sie budzil z takim zrozumieniem w glosie mowil- znowu idziesz siusiu?
ach, te dzieci :)
ale dzisiaj boli mnie troche glowa i czuje sie tak jakby cala moja krew zgromadzila sie wlasnie w niej. czy to normalne?
pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie pa

Mama Boo pisze:
Anik wczoraj dzwiniłam do swojej doktorki i powiedziałam o wyniku z USG (Trofoblast) i pytała czy miałam cesarskie cięcie (nie podałam nazwiska), bo jeśli tak to trofoblast tylko wtedy jest zagrożeniem. Teraz jeszcze nie ma znaczenia, czy jest na przedniej czy na tylniej ściance.... No to mnie uspokoiła a a już chciałm po szpitalach biegać ;)
MamaBoo, nie martw się proszę, jest dobrze - sama widzisz :). A tak na marginesie, to dobrze, że zadzwoniłaś :)- typowa odpowiedzialna mamusia z Ciebie :)

reklama
Magdalena,to chyba normalne. Wiele z nas cierpi na bole glowy. Moj gin twierdzi,ze im wiecej bede pila plynow,tym mniejsza szansa na bol glowy. Wczoraj sie troche denerwowalam badaniami,malo pilam,zeby nie sikac co chwila i dzis glowa malo mi nie peknie.

Do góry