reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Co do zaparć, to jem codziennie rano jogurt z granulowanymi otrębami z suszoną śliwką. A w ciągu dnia czasem przegryzam figi. Jak na razie działa - problem się skończył.

reklama
azik, daj znac jak wizyta i usg :D

powiem wam, ze wyczytalam gdzies ze w tym tygodniu ciazy stabilizuje sie poziom hormonow i kobiety zazwyczaj zaczynaja sie czuc lepiej :) nie wiem czy to podswiadomosc czy rzeczywiscie tak jest, ale zaczynam sie czuc rewelacyjnie :D przeszkadzaja mi jeszcze troche niektore zapachy, ale juz przynajmniej nie jest mi niedobrze non stop, tylko wtedy gdzy jestem glodna ...

A ja cały czas mam te nieszczesne mdłości i wymioty....czy one nigdy się nie skończą???? I jeszcze jakiś jadłowstręt mi się pojawił- ja nie wiem czy to jakieś podświadome, bo wiem że jak zjem to i tak zwrócę.
A z tym spiewaniem kołysanek- to moja siostra ( młodsza) kazała mi spiewać brzuszkowi od 5 tygodnia- tylko ja takie beztalencie muzyczne, nie chce katowac siebie ani dzidzi.
A ostatnio mam strasznie mało wolnego czasu bo pracuję po 13 godzin i jak wracam do domu około 21 to już mi się nic nie chce.
Ale jeszcze 1 tydzien- i WOLNE!!!!!!!

Mam dolka-bylam po wyniki wszystko ok,tylko siuski nie dobre i sie martwie:metne,odczyn zasadowy i liczne bakterie... :( martwie sie,jutro powtorze babanko i zrobie posiew.na wizyte do gina jutro mialam isc,ale wzial se wolne wiec w czwartek dopiero...mam nadzieje ze dzidzi to nie zaszkodzi

Sylwia, spokojnie. W ciąży zdarzają się różnego rodzaju problemy z drogami moczowymi. To na pewno nic poważnego. Gin z pewnością coś zaradzi - może przepisze urosept - jest bezpieczny dla dzidzi i pomaga przy takich dolegliwościach. Trzymam kciuki.

Sykwio, Pytia ma razje, a i w 2 trymestrze do którego wchodzisz jest wiecej możliowsci leczenia zapaleń dróg moczowo płciowych bez szkodliwości dla dzidzi...

poczekaj na posiew i z wynikiem pójdziesz do lekarza...

Różnie to ostatnio u mnie bywa....raz czuje się doskonale a innego dnia fatalnie, boli mnie głowa, albo brzuszek...albo poprostu jestem padnięta przez cały dzień.....

reklama
Ja od wczorajszego usg jestem w nieustającej euforii ;D Nawet śniła mi się dzisiaj moja Kruszynka, jak sobie pływa w brzuszku. Aż mi się oczu otwierać rano nie chciało.

Do góry