reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

suszi, daj nam znać co z Zosią. Wierzę, że to "tylko" ospa.

iwosz, co sie dzieje, ze Ci kiepsko? Znowu nie mogłaś spać?

koga, ja będę dopingować (zresztą każdej mamie będę dopingować:tak:). Dziecko pojawia sie wtedy, gdy jest najlepszy do tego moment :tak::tak::tak::tak::tak:

A mój Rafał zakończył dziś rejestrację naszej fury :-) Szybko załatwił, bo jeśli chodzi o samochody, to mój Rafał w gorącej wodzie kąpany :-) jakiś urzędnik kazał mu napisać jakieś podanie... W uzasadnieniu prośby napisał, że żona chora :angry: A mój dyrektor kiedyś mówił, że ciąża to nie choroba ;-).
No i dziś ma przywieźć auto do domu. Ja siedzę jak na szpilkach i czekam :-D:-D:-D

reklama
buuuuuuuuuuuuu a nasze auto wczoraj padło i chcą 2.500 tys za naprawę!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

a my kasy niet bo końcówka budowy!!!!

Kinguś no to n"nowe dziecko" w domku :)

Suszi i co tam wyszło

ja podobnie jak u fionki miałam dzieci leczone na wszystko, aż w końcu ktoś pomyślał o alergii (jednak moje dzieciaki zadnych objawów skórnych nie miały)

potem leczenie sterydami wziewnymi, inhalator - nebulizator i inhalacje nawet sama solą fizjologiczną (super sprawa nawet przy małym katarku ,, zakup nie tani, ale na wile lat i dla całej rodziny) leki antyuczuleniowe i dieta

teraz żadne z nich nie bierze leków (mimo ze jest zima i to nie czas na zaniechanie terapii, ale zmuszona Piotrusiowym zabiegiem odstawiłam leki na 2 tygodnie i nic sie nie działo, teraz minęło już 2 miesiące i (tfu tfu) nadal nic :)

ale naklikałyście ;) i jak ja mam to nadrabiać nocami jak tyle piszecie ;-):-p

agawa masz super, że Kamilek taki zdrowiutki i nie choruje.... u nas czarną serią jedno zaraża drugie, ja Miłka, Miłek mnie i tak w kółko.... teraz oboje mamy katar.. ja zaczęłam.. i jak to moje dziecko ma być zdrowe???
sylwia to szokujące co piszesz o tej awanturze szefa:eek: Jak to za gadanie??? To wy jesteście na lekcji czy jak??? Cholera co to znaczy, że masz nie rozmawiać, dla mnie to jakaś totalna bzdura! Ważne byś pracę wykonała a to że w tzw. między czasie rozmawiasz to nikogo nie powinno interesować. Ludzie to już chyba sami nie wiedzą do czego się przyczepić i na kim tu się wyładować .... Echhh smutne to....
iwoszku a dlaczego źle się czujesz? Ciąża dokucza???
Ja będę miała operację w szpitalu na Szaserów. Tu mam dwóch okulistów i poleconego przez nich reumatologa, więc już się ich trzymam. Do tego ten drugi jak szukałam info o nim w necie :sorry: to pisał pracę z tym reumatologiem, tematem niedaleko wokół mojego schorzenia. Nigdzie indziej nie chcieli się podjąć lub odsyłali:.... "gdzieś". Sorki, że tak zawile, ale chyba wiesz o czym piszę ;)
Na jednej z konsultacji oglądało mnie stadko lekarzy i studentów ;) taki jestem ciekawy przypadek i bardzo się ten okulista mną przejmuje. Jedyny minus jest taki, że wysłał mnie teraz do tego głównego na ostateczną konsultację, on mnie pierwszy prowadził a do niego muszę iść na wizyte prywatną - dziś dzwoniłam się umówić ...... :szok::szok::szok: 250 zł wizyta
A ty też masz problemy ze wzrokiem?
fionka ale ty też się naprzeżywałaś ze swoim maluszkiem :szok: niestety kolejny raz się potwierdza, że jak się samemu nie zawalczy i nie trafi do naprawdę wspaniałego lekarza to ta cała reszta nadaje się do doopy!!! Strasznie mnie to wnerwia!
A powiedz jak to jest z komponowaniem diety dla niego?
suszi co ty??!!! Nie jesteś wścibska :-) Ja to gdzieś, kiedyś już opisywałam swoje problemy. Ja w zeszłym roku przez przypadek zauważyłam że na jedno oko widze jak przez torebkę foliową tzn. nic nie widzę bo to jest widok jak za mleczną szybą...światło/cień. Ruszyłam do okulisty i tak się leczyłam, leczyłam aż mi lekarka powiedziała, że ona to niestety nie wie co mi jest i bym już do niej nie przychodziła :szok: Trafiłam wreszcie na lekarz z Wrocławia która w W-wie była na stażu i ona dopiero powiedział mi co mi dolega, ale sama nie chciała się podjąć leczenia. Wysyłał mnie do jedynego specjalisty od tego schorzenia w Polsce - do Wrocławia. Okazało się, że mam: Zapalenie błony naczyniowej oka przedniego i tylnego odcinka (zaznaczam, że to oko NIGDY mnie nie bolało) I tak nadal błądziłam i szukałam lekarza, wreszcie trafiłam do szpitala i tu rozpoczęto ustalanie przyczyny tego schorzenia... badania, badania, badania..... Jestem pod opieką okulisty, reumatologa i endokrynologa.... Jak chcesz mogę Ci dać jakieś namiary na priv :) pisz...
Ale miejsca zajełam:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: przepraszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kinga to co jutro/dziś rundka po osiedlu nowym autem? ;-);-);-)
azik ja właśnie od koleżanki słyszałam że ten nebulizator ekstra i ona go musiała kupić jak synek miał zapalenie oskrzeli, też zastanawiam się nad zakupem...ale kasa...

o koga przepraszam, ale w natłoku o tobie zapomniałam. Wspólczuję z tym autem cholerka, bo jak tu się przeprowadzać i mieszkać beż autka. A napisz, bo chyba mnie to ominęło, kiedyś pisałaś o planach zakupu drugiego samochodu. kupiliście już coś?

reklama
lecę spać, bo padam.... osinki nie ma, to nie ma z kim po nocy pogadać ;-)... jeszcze tylko prysznic i głowę muszę umyć, bo rano nie będę miała kiedy ;)
dobranoc i do poklikania :)

Do góry