reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Kinga - ja też oczywiście Gratuluje zdrowej córeczki !!!!!!!!!! jak mamy taki wysyp dziewczynek to może ja też będe miała babeczke ????????? bo z trzema chłopami w domu to :baffled:mmm może być ciekawie tym bardziej, że są raczej temperamentni :dry: ale jak nie będzie to będzie dobrze - zdrowie to podstawa a no i oczywiście u mmnie nadal brak imienia dla dziewczynki

reklama
:-D

a mi mój dobry humor odszedł w siną dal....

właśnie dowiedziałam się, ze moi znajomi (z rodzaju tych bliskich) , którzy zamieszkują w lokalu socjalnym (po babci), choć nie mają do tego prawa, dostali sądowy nakaz opuszczenia lokalu.Mają dwoje dzieci - 2,5 roczne i roczne...

Gmina ma im zapewnić POMIESZCZENIE socjalne , tzn NIE MIESZKANIE... czujecie klimat?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ivka, napisz nam więcej, jak sobie radzisz z Madzią (ja przyznam się, ze o niej zapomniałam :zawstydzona/y:), jak szynom zachowuje się w jej towarzystwie i ogólnie, jak ty sobie radzisz?

Nie mamy żadnych problemów z Madzią. Ona nas zaakceptowała i Szymon ją również. Wszystko toczy się wg mojego planu dnia, łącznie z jedzeniem, usypianiem małej (Szym nie sypia już w dzień) oraz spacerem.
Największy kłopot mieliśmy z ubieraniem się na spacer, ale szybko doszłam do wprawy i teraz w ciągu 10-15min wszyscy jesteśmy gotowi, zapakowani i wychodzimy :-)

Szymon mówi KOCHAM/LUBIĘ MADZIĘ. Kiedy jej nie ma to pyta GDZIE MADZIA? PRZYJDZIE MADZIA? KIEDY MADZIA PRZYJDZIE?
Zawsze jak przychodzi to wita ją serdecznie i równie gorąco żegna - łącznie z odprowadzeniem do windy. Niestety zawsze na początku zabiera jej wszystkie zabawki, ale to na szczęście szybko mija i dogadują się jakoś, kto się czym bawi.
Madzia 26.01 skończyła 7m-cy :-)

Ledwo napisałam poprzedniego posta i nastawiłam ziemniaki, a tu słyszę coś mi mieszkanie zalewa. Patrzę, a tu z pieca ogrzewania leci wodospad wody!

Poleciałam po wiadro na wodę i nie wiem co dalej. dzwonie do Rafała, Karola w ryk :wściekła/y:... Lecę zakręcić zawór wody... ratuje drewnianą podłogę... Czysty meksyk!!!

Serwisant wezwany "po pracy" ma być u mnie po 18... ciekawe ile zabulimy za naprawę???????????????

Kinga P no to pieknie:szok:rzeczywiscie meksyk.
a co do coreczek to ciekawa jestem czy beda do siebie bardzo podobne?:blink:
a masz juz imie wybrane?

Ivka tzn ze opiekujesz sie dodatkowo nastepnym maluszkiem tak?:-)
fajnie ja tez tak pracowalam tutaj i chyba znow wezme jakies dziecko bo w obecnej pracy mnie wkurzyli!:dry:

reklama
Kasik pazerna jestem, a mam dwóch chłopa, któremu mam odmówć :p

Kinga zamawiamy dziewczynkę trzecia chyba :p

i nie rozrabiaj tak w domu jak jesteś sama

a co do mieszkań - myślałam że w miarę bezpieczne sa rodziny z małymi dziecmi - coś u nas naprawdę źle funkcjonuje :(

Ivka - może przedszkole założysz - trzeba tylko 3 dzieci - brakuje Ci tylko jednego i państwo dopłaci :)
dobra jesteś w te klocki

Do góry