reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Trzymam kciukasy za Ciebie ...biedzie dobrze :tak::-D
Karolka:happy:
azik buziole do Piotrusia, a co do terminów to rzeczywiście szok. Ja z Mateuszem czekałam na EKG tez prawie 2 miesiące!!!
Teraz pod koniec 2008 roku mamy zrobić echo serca (kontrolnie jak będzie starszy tak zaleciła lekarka, gdyż wtedy łatwiej jest wykonać takie badanie, a teraz po prostu nie widziała takiej potrzeby).
Jak pytałam prywatnie o echo serca to jest koszt....uwaga 500 zł!!!:angry:

reklama
szok!! I znów mam ochotę zapytać: co się dzieje z naszymi składkami zdrowotnymi????

My w tym miesiącu też WYBITNIE czekamy na wypłaty... Ja nie wiem, czy my się nie umiemy rządzić, czy co?? Ciągle na cos brakuje, a do tego chyba nam się zepsuł piec od ogrzewania i trzeba będzie wezwać pana do naprawy. Koszt (na oko nam podał przez tel) to koło 150 zł. No i oczywiście pierwsza myśli: poprosić kogoś tańszego, ale czy to potem nie wyjdzie drożej, jak coś zrobi nie tak??? ehhhh

kurcze dziewczyny ja tylko wspominam jak to było kiedyś jak ciągle mi brakowało o nowej bluzeczce mogłam pomarzyć
kosztowalo nas to sporo bo rozlake ze wszystkimi ludźmi i miejscami
ale jestem coraz bardziej przekonana ze jesli nie zmieni sie w PL cos bardzo radykalnie to nie wracamy bo zawsze gdzies mi chodzilo to po glowie ze wrocimy za jakies 3-4lata im dluzej tu jestem tym bardziej zmieniam zdanie w tym temacie

Kinia- strasznie podrożała zywność ...kurcze mleko krowie ..litr kosztował miesiąc temu 2,40 zł a teraz 3,60 zł:szok::wściekła/y:..chleb masło wszystko podrożało makabrycznie jak tak dalej pójdzie to nanic nie bedzie tylko opłaty i żywnośc:-:)wściekła/y:

A człowiek pracuje duzo ...i czasami widac to na koncie .;-):tak:

Kinia- strasznie podrożała zywność ...kurcze mleko krowie ..litr kosztował miesiąc temu 2,40 zł a teraz 3,60 zł:szok::wściekła/y:..chleb masło wszystko podrożało makabrycznie jak tak dalej pójdzie to nanic nie bedzie tylko opłaty i żywnośc:-:)wściekła/y:

serio?? cholibka, ja już dawno nie robiłam zakupów - uroki mieszkania z teściami, którym dajemy kasę, no i uroki krowy (a więc mleka) oraz kur (a więc jajka) za płotem ;)
jedyne co zauważyłam to to,że okrutnie zdrożał żółty ser :(
słyszę okrzyki młodego -wraca ze spaceru z dziadkiem :)

Mleko podrożało, bebilon też - wcześniej płaciłam ok 30-32zł za dużą paczkę, a teraz 42zł to minimum. dobrze, że mam tansze źródło zaopatrzenia

Iwosz- o cenach serów mi nie wspominaj, bo jaj jestem fanką serów żółtych i mnie poraża zawsze jak idę po serek.

Mleko podrożało, bebilon też - wcześniej płaciłam ok 30-32zł za dużą paczkę, a teraz 42zł to minimum. dobrze, że mam tansze źródło zaopatrzenia

Iwosz- o cenach serów mi nie wspominaj, bo jaj jestem fanką serów żółtych i mnie poraża zawsze jak idę po serek.

O włassnie Bebilon podrożal okropnie...i czasami jak jest niższa cena to go wymiata. i autentycznie w wielu sklepach go nie ma ....ja płacilam w rossmanie 31,99 a teraz w tesco 41 zł :szok:my zamiennie uzywamy Bebilonu lub Nestle Junior (to mleko trzyma cene..)

Szok! Niby zarabiamy więcej, a te wydatki... szkoda gadać i pisać :baffled:

Tak, ser okrutnie podrożał, ostatnio płaciłam 24 zł za Goudę !!

Pamiętam czasy, gdy byłam mała i nie było pieniędzy na wędlinę, wtedy ser się jadło, teraz na odwrót :baffled: Świat na głowie staje!

Ja dziś jakaś ospała jestem, Karola fika, za nic nie chce sama posiedzieć, teraz jej włączyłam bajkę, więc piszę :tak:...

obudziłam się z bólem zęba :baffled: Rafał zadzwonił do dentysty zarejestrować mnie, powiedział p. doktor, ze jestem w ciąży. Pani na to, że da mi znieczulenie, dziecięcą dawkę... Na co Rafał (on grypsiarz jest :happy:), że może nie zadziałać, bo ja ważę już 150 kg!!! Czujecie? Od razu humor mi się poprawił i powiedziałam mu, ze pójdzie tam ze mną, trzymać mnie, 150 kg babę, za rękę :-D

reklama
Szok! Niby zarabiamy więcej, a te wydatki... szkoda gadać i pisać :baffled:

Tak, ser okrutnie podrożał, ostatnio płaciłam 24 zł za Goudę !!

Pamiętam czasy, gdy byłam mała i nie było pieniędzy na wędlinę, wtedy ser się jadło, teraz na odwrót :baffled: Świat na głowie staje!

Ja dziś jakaś ospała jestem, Karola fika, za nic nie chce sama posiedzieć, teraz jej włączyłam bajkę, więc piszę :tak:...

obudziłam się z bólem zęba :baffled: Rafał zadzwonił do dentysty zarejestrować mnie, powiedział p. doktor, ze jestem w ciąży. Pani na to, że da mi znieczulenie, dziecięcą dawkę... Na co Rafał (on grypsiarz jest :happy:), że może nie zadziałać, bo ja ważę już 150 kg!!! Czujecie? Od razu humor mi się poprawił i powiedziałam mu, ze pójdzie tam ze mną, trzymać mnie, 150 kg babę, za rękę :-D

150 kg ..dobre dobre ;-):tak::rofl2::rofl2::-):-D

Do góry