reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
Laila na nowo zakupionej wadze lazienkowej ma 7700-7800g. a wzrost duzo ponizej 70cm- i to mnie martwi.....

susumali Jenni tez bedzie miala kolo 70 cm (przy porodzie miala 47) bluzeczki nosi 68-74 a spodnie 74 a Laila??

a Emilka miała 53 cm a ma 83cm a jak przyłożyłam do niej śpiocha który był jej akurat jak się urodziła to teraz jest długości jej tułowia a gdzie nogi :-D

Emilka nosi spodnie na 12-18 miesięcy i są akurat nie za długie a bluzeczki 9-12M (ale mają za długie rękawy )ale bywa że i ma takie 3-6M i sa akurat więc ona chyba ma takie długie nogi bo juz nawet na USG jak chodziłam to miała o miesiąc dłuższe niż resztę ciała
Gosiu kochan nie dołuj dziewczyn;-)
ja pocieszam a ty?:confused::cool2:
wiem,ze susu sie bardzo martwi tym ze Laila nie chce jesc i jest niska
To jest dla niej wielki problem a czytajac Twoj post nie pocieszasz jej:no::-(
Nie mam namysli nie udzielania sie i podzielenia widomosciami ale .................rozumiesz:confused:

Hej Susu, a dlaczego Ty się martwisz? Przecież Lailusia spokojnie mieści się w siatce centylowej odpowiednio do swojego wieku, i to mniej więcej koło 50 centyla, czyli idealnie pośrodku. Sama spójrz:
Siatki centylowe
Nie porównuj małej do dzieci, króre wyprzedzają siatkę centylową, bo właśnie najlepiej jest jak się dziecko mieści w siatce, to świadczy o prawidłowym rozwoju. I przypominam, że zarówno 50 centyl jak i 25 czy 75 mieści się w granicach normy. Martwić się trochę można, jeśli dziecko jest na 3 centylu lub poniżej, ale w Waszym przypadku absolutnie nie musisz się martwić.

reklama
Do góry