reklama
agusia9915
Matka wariatka
ale ona miała zaledwie 49 cm przy porodzie
agusia9915
Matka wariatka
Gosiu kochan nie dołuj dziewczyn;-)a Emilka miała 53 cm a ma 83cm a jak przyłożyłam do niej śpiocha który był jej akurat jak się urodziła to teraz jest długości jej tułowia a gdzie nogi
Emilka nosi spodnie na 12-18 miesięcy i są akurat nie za długie a bluzeczki 9-12M (ale mają za długie rękawy )ale bywa że i ma takie 3-6M i sa akurat więc ona chyba ma takie długie nogi bo juz nawet na USG jak chodziłam to miała o miesiąc dłuższe niż resztę ciała
ja pocieszam a ty?
wiem,ze susu sie bardzo martwi tym ze Laila nie chce jesc i jest niska
To jest dla niej wielki problem a czytajac Twoj post nie pocieszasz jej:-(
Nie mam namysli nie udzielania sie i podzielenia widomosciami ale .................rozumiesz
Hej Susu, a dlaczego Ty się martwisz? Przecież Lailusia spokojnie mieści się w siatce centylowej odpowiednio do swojego wieku, i to mniej więcej koło 50 centyla, czyli idealnie pośrodku. Sama spójrz:
Siatki centylowe
Nie porównuj małej do dzieci, króre wyprzedzają siatkę centylową, bo właśnie najlepiej jest jak się dziecko mieści w siatce, to świadczy o prawidłowym rozwoju. I przypominam, że zarówno 50 centyl jak i 25 czy 75 mieści się w granicach normy. Martwić się trochę można, jeśli dziecko jest na 3 centylu lub poniżej, ale w Waszym przypadku absolutnie nie musisz się martwić.
Siatki centylowe
Nie porównuj małej do dzieci, króre wyprzedzają siatkę centylową, bo właśnie najlepiej jest jak się dziecko mieści w siatce, to świadczy o prawidłowym rozwoju. I przypominam, że zarówno 50 centyl jak i 25 czy 75 mieści się w granicach normy. Martwić się trochę można, jeśli dziecko jest na 3 centylu lub poniżej, ale w Waszym przypadku absolutnie nie musisz się martwić.
reklama
Podziel się: