reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

No nieźle Sawa i Madzix, mi łokcie wysiadają przy noszeniu 7600g a co dopiero 8 kg i więcej :baffled:
Madzix. w dodatku Twoja mała dopiero co skończyła 3 miesiące :szok:

reklama
tylko moja Makrelcia jest chudzinka. Za to dluga straszniue. Czesc ciuszkow zakladam jej w rozmiarze 86. 68 wchodzi tylko z cubusa gdzie sa strasznie zanizone rozmiary. a na pewno nie wazy jescze 7 kg :no:

Z angielskich body early days na Kondzia te 6-12 miesiecy sa bardzo akurat,a 12-18 mja odrobinke luzu:-):tak:.

Tycia , my tez nosimy early-days 6-12 miesięcy i jeszcze te sa na malutką dobre.
Fakt moja córcia jest bardzo duza i grubiutka ale pediatra powiedziała , ze wszystko z nia jest jak najbardziej w porzadku-jest bardzo silna i rozwija sie duzo szybciej niz rówiesnicy-np. próbuje juz siadac, chwyta 2 zabawki w obie raczki.Pediatra była zachwycona, ze córka tak szybko sie rozwija, a moja mama uwaza ze to musi miec zwiazek z przenoszeniem ciązy(moja córcia urodziła sie w 43 tygodniu ciazy po 5 próbach wywołania porodu:szok:).Mama twierdzi ,ze moja niunia troszke nas wszystkich oszukuje ze swoim wiekiem-jak 100% kobietka-bo tak naprawde jest starsza niz wskazuje na to jej metryka:tak:wiec ten rozwój wcale nie jest az tak przyspieszony.
Na razie nie daje malutkiej do jedzenia ani picia nic poza piersia i mam zamiar tak postepowac az do 6-tego miesiąca.Istnieje duze prawdopodobienstwo ze wtedy nie bedzie juz tak mocno przybierac na wadze i jakos to sie wszystko wyrówna i zblizy do normy.

Oliwka tez juz wszystkie rzeczy nosi 9-12 mcy. Mam wrazenie, ze ostatnio śmignęła na długość a przestała się zaokrąglać :biggrin2:
Producenci odziezy dla dzieci chyba jakies dziwne rozmiary dają skoro tyle czteromiesięczniaków je nosi.

reklama
Rany!!!Ja dzisiaj np. włożyłam do spania Tosi śpioszki, w których przywiozłam ją ze szpitala:-)Wtedy były trochę za duże a teraz są w sam raz- rozmiar z metki 56:tak:
Z reguły rozmiar 68 jest teraz na nią dobry...w 80 by się utopiła

Do góry