reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak rosniemy... :)

Tak sobie przeglądam "wymiary" Waszych dzieciaczków i doszłam do wniosku, że mój maluch to jakiś wybryk natury. Urodził się z wagą 3900 g i 58 cm - czyli w normie, po ukończeniu 6 tyg. ważył 5800 g i mierzył 64 cm :tak:, a teraz skończył 3 mies. i waży 7100 g (nie wiem jaki jest dokładnie długi - wg moich pomiarów ma ok. 70 cm).
Pani doktor powiedziała nam, że wygląda i zachowuje się (trzyma sztywno główkę i utrzymuje się sztywno na nóżkach ostatnio zaczął się podciągać na brzuchu) jak 5-6 mies. bobas. Dodam, że w nocy jest karmiony piersią, a w dzień dokarmiany sztucznie (Bebiko). Zastanawiam się co jest przyczyną, że on tak szybko przybiera.
Pozdrawiam mamusie i przesyłam gorące buziaczki dla wszystkich dzieciątek i tych małych "lutowników" i starszaków ;-).
To nie zaden wybryk natury! Jesli Cie to pocieszy moja córeczka (karmiona tylko piersia) wazy 8kg a jeszcze nie ma 3 miesięcy. Jest do tego bardzo duza-70 cm, ale jak sie urodziła to miała 60 cm i 4kg.Lekarze maja podzielone zdanie na jej temat-jedna pediatra jest przerazona, juz nas chciała na jakies specjalne badania odsyłac, druga mowi ze wszystko ok-najwazniejsze ze niunia jest bardzo silna ,swietnie rozwija sie-tez powiedziała ze jest na poziomie 5 miesięcznego bobasa:tak: a poza my z mezem jestesmy duzi i to tez jest bardzo wazne - w koncu budowa ciała to cecha dziedziczna.Dlatego juz sie tym nie martwie:-)

reklama
Faktycznie duuuuza dziewczynka:szok:,ale ona tak ladnie rosła od poczatku:tak:.
Moj urodzil sie 59,a teraz ma 65,wiec duzo nie urosl:confused:.

Laila tez nalezy raczej do chudzinek....majac 3 miesiace i 17 dni wazyla w srode 5700, dlugosc 60cm, obwod glowki 40,5 cm.

Filip w sobotę miał 14 t.ż. i 4 dni,
ważył 7100g
a długość 66cm...
no rośnie mi jak szalony...ostatnio widzę to po ubraniach..wyrasta w momencie..już zaczyna nosić 74 :confused::confused:

bylam dzis u pediatry. Milenka wazy 6750, hi hi. no a długosci nie mierzono.:-):-):-)

weonika 4 miesiace i wazy 7305 kg moj maly pulpecik wszystkie panie w przychodni myslaly ze moja dziewczynka juz skonczyla pol roczku:-)

reklama
Do góry