reklama
my dzisiaj byłysmy u dra i z Laluńcią wszystko gra
waży 6 600 ;D
musimy zwiększyc wit.d do 1500 na dobę
niestety dalej nutramigen, możemy jeść już inne cuda oprócz marchewki i jabłka. tylko dopóki nie skończy 8mcy bez mięska.
waży 6 600 ;D
musimy zwiększyc wit.d do 1500 na dobę
niestety dalej nutramigen, możemy jeść już inne cuda oprócz marchewki i jabłka. tylko dopóki nie skończy 8mcy bez mięska.
masz rację monia.... już pisałam że ja sie nie martwię bo wiem że dziecka nie głodze ale chciałam znac Wasze zdanie....monia77 pisze:Aniulko, moja Kama przybrała miesiąc temu 600 przez 6 tyg i sama mi pisałaś, że jest ok , więc chyba z Łukaszkiem też jest dobrze
a dzisiaj w książeczce zobaczyłam że Łuki urósł przez te dwa tygodnie 1,5 cm
Aniulka moja mała przez ostatni miesiąc przybrała tylko około 300. Więc to bardzo mało. Jednak pediatra nie robił z tego dramatu. Mówi, że tak bywa z małymi dzieciątkami i w żadnym razie nie sugerował, że ja głodzę dziecko ;D ;D. Powiedział, że jak na miesić to mało ale od początku jej życia bardzo ładnie przybrała. Zalecił jej zastąpić wszystkie mleczne posiłki kaszkami...aby nadrobic zaległości.
No właśnie te kaszki.... mi tez tak zaleciła lekarka ale ja daje tylko na noc. Nie chcę utuczyć dziecka. Mój mąż jest dość wysoki i całe życie jest szczuplutki więc tłumaczę sobie że Łukasz będzie po nim. A gdyby mu czegos brakowało to by nie rósł, a wydaje mi się ze 1,5 cm przez dwa tygodnie to nie jest mało. Chyba że sie myle??
Za dwa tygodnie znowu idziemy skontrolowac wagę
Za dwa tygodnie znowu idziemy skontrolowac wagę
Moja teraz wogóle nie chce jeść kaszek. Więc daje jej więcej mleka. Po chorobie zmienimy trochę menu. Lekarz powiedział, że kaszki można sobie odpuścić ale wtedy mała musi wypijać około 4 razy dziennie 200 mleka plus zupka i jakieś dodatkowe deserki.
A myślę, że 1,5 cm na dwa tygodnie to dużo. Nie martw się Aniulka...mały szybko nadrobi straty.
A myślę, że 1,5 cm na dwa tygodnie to dużo. Nie martw się Aniulka...mały szybko nadrobi straty.
reklama
mysle, ze w ogole nie mozna za bardzo sie przejmowac
kazde dziecko rosnie indywidualnie
i to, ze Lukaszek spadl z waga to pewnie z powodu zmiany karmienia
jakby byl glodny to nie byl by zadowolony
a w tym kojcu wyglada na super szczesliwego ;D ;D ;D
Winia biedna Natalka
ucaluj ja od nas
niech wraca szybko do zdrowka!
kazde dziecko rosnie indywidualnie
i to, ze Lukaszek spadl z waga to pewnie z powodu zmiany karmienia
jakby byl glodny to nie byl by zadowolony