reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

reklama
Aniu duze dzieci mamy:) ja nowego wozka nie kupuje. wyciagne gadole i rozloze mu spacerowke i bedzie sobie w niej lezal.

Dziewczyny a dokarmiacie swoje dzieci czy są tylko na cycku? Ciekawi mnie to jak sobie radzicie ja np. dokarmiam tzn jak klade mala o 9 spac to daje jej butle ok 160ml zjada to i spi do drugiej , potem juz w nocy daje cycka. Taki juz mamy rytułał, za to mala ladnie spi w nocy, o 9 je, potem od razu zasypia i spi do 2 je cyca i je znowu o 6 i dalej idzie spac wiec chyba nie bede tego zmieniala. Ciekawa tylko jestem czy jak karmicie samym cyckiem czy tez wasze dzieci tak spia w nocy ;-)
A takto moja Zuza tez juz z gondoli wyrasta. Ale mamy 3w1 to jak cos spacerowke wyjme i tyle :-)

madziaaa ja karmię tylko cyckiem i mały je po kąpieli która jest o 19 i śpi do 1-2 a potem już co 3-4 godziny je. A całościowo śpi do jakiejś 7-8.

anka26, zabka a ile Wasze maluchy maja dlugosci? przecietnie gondole maja chyba ok 75 cm
madzia21 moj synek jedzie tylko na cycu i od poczatku ladnie spi w nocy. zasypia zaraz po kapieli i spi ciagiem 6-7h, cyc w lozku i jeszcze dosypiamy jakies 3 godzinki..

madziaa21 mój Mariuszek też jest tylko na cycu, na początku budził się na jedzenie w nocy co 3 godzinki, ale od jakiś 2 tygodniu już ładnie przesypia nocki idzie spać ok 21 i budzi się o 6 rano. Czasem zdaży nam się nocka gdzie jeszcze budzi się o godz.3 ale szybko zjada i idzie dalej spać:). Raz nawet jak zasnął o 21 to obudził się o 7:30:)
betina niby gondolę są długie, ale przecież dziecka nie kładzie się tak że jego główka leży przy górnej krawędzi gondoli. My w naszej mamy włożoną małą poduszkę i Mariuszek leży tak, że jego główka jest na środku tej poduszki i jak ma wyprostowane nóżki to dotyka nimi dolnej krawędzi gondoli:) mój starszak zaczął jeździćw spacerówce jak miał 4,5 miesiąca, a był drobniejszy niż jego młodszy brat:).

madziaa u nas jest podobny rytuał, noc i dzień ja karmie swoim mlekiem ale po kąpaniu już na noc mały dostaje 120-150 ml mleka w butelce. I śpi do 5-6 bez przerwy. Zrobiłam kiedyś test czy moje mleko też spowoduje tak długie spanie i o dziwo spał jeszcze dłużej. Daje mu tą butelkę z własnej wygody bo miło odpocząć od cyckowania a tatuś może nakarmić i się cieszyć. A butelkę wprowadziłam ze względu na to że często wyjeżdżam do szkoły i chciałam go przyzwyczaić do smaku mleka modyfikowanego.

Co mnie bardzo martwi to, to że synek jest wygodnicki. Jestem w szkole dostaje mleko z butli to jak wracam do wieczora przy każdym karmieniu jest wrzask i muszę go karmić nosząc jednocześnie. Taki protest żebym mu dała butle. A dzisiaj Koleś przesadził, po wizycie u pediatry dostaliśmy pozwolenie na wcześniejsze ale powolne wprowadzanie pokarmów. Dlatego że z waga jest super bo wielki facet się urodził, bardzo się interesuje jedzeniem. Zaczęłam od łyżeczki marchewki i facet na widok łyżeczki aż się śmieje i trzęsie. I po JEDNEJ łyżeczce cały dzień płaczu znowu przy karmieniu tak jakby próbował mi powiedzieć "mamo nie chcę Twojego mleka daj to coś gęstego albo mleczko w butli bo szybciej leci"

zabko moja tez zaciska piąstki. Pytałam się pediatry, powiedziała że w tym wieku to normalne, nie ma co się teraz tym przejmować. A zaciska jak się spina. Otwiera jak śpi.

reklama
Do góry