reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pomóc Naszym milusińskim czyli dolegliwości maluszków

Kania bo z tymi matkami niektórymi tak jest ze mają taki schemat - dziecko chore ----> za cienko ubrane. I dokładają warstwy... "bo jak to dziecko może od ciepełka zachorować"

reklama
hmm...ubieranie, odwieczny problem:) najlepsze jest to, że idąc deptakiem widzi się przeróżnie poubierane dzieci- od tylko bodziaków po dresy... odnośnie czapek to tyle mają dziewczynki łatwiej, że mogą założyć opaskę:-). My jesteśmy fankami opasek:>

Jeśli chodzi o zachętę dla dzieciątka by na brzoszku chciało poleżeć, to zauważyłam, że moja gwiazda tylko chce na mnie leżeć...tzn musi mnie czuć...albo na moim brzuchu i piersiach leży, albo na kolankach. Czasem sie uda, że po kąpieli poleży na macie chwile, ale to musi mieć dzień:tak:

Jeszcze do Trytytki- Kochana, to Ty jesteś matką...nie chcesz zrobić swojemu dziecku krzywdy, więc jeśli uważasz, że to co robisz jest dobre nei pytaj nikogo o opinie tylko to rób...szczerze Ci powiem, że jeśli rzeczywiście Ty również miałaś taki problem z załatwianiem się, to myślę, że wiesz co robisz. Sama również bym nie pozwoliła by tak dzieciątko cierpiało, oczywiście biorąc pod uwagę Twoje okoliczności i prawdopodobne skłonności małej to tego problemu. Są naprawdę różne dzieci...moja na przykład bardzo często załatwia się dopiero wtedy gdy ją przebieram...nie wiem, jakby nie lubiła mokrego pampersa:baffled:tylko go otworze i chwilę poczekam i mam zamierzony efekt:confused:

Czy któraś z Was miała już styczność z pleśniawkami?
Gabrysi niestety się zrobiły, smaruje jej aphtinem ale jakoś średnio pomaga :-(
Poszłabym z nią do dr ale z ospą w taką pogodę wolałabym nie, a na domową wizytę nie mam co liczyć, bo mojej lekarki nie ma, a inna się nie pofatyguje :-(

czy wasze maluchy zaciskaja mocno piastki? moj to robi jakby mial zaraz komus wlac:dry:robi to na chwile po czym ma luzna raczke nie zacisnieta. spi tez z luznymi raczkami.
betina z moim jest to samo. w pionie trzyma glowe mocno a na kocyku tez ale slabo mu to idzie. chyba ze sie denerwuje to wtedy mu wychodzi. i faktycznie na moim brzuchu lepiej mu idzie:)

Ostatnia edycja:
zabka ja juz nawet gdziesz wyczytalam ze to sie rehabilituje jak dziecko na raczkach sie nie podpiera.. ale lepiej jak w czw zapytam o to lekarza, bo moze wymyslam niepotrzebnie

reklama
Piotruś praktycznie odkąd wróciliśmy ze szpitala to dużo czasu spędza na brzuszku i nawet w dzień tak śpi. Czasami to nawet jestem w szoku jak on już długo tą głowę trzyma bardzo wysoko podniesioną... Dzisiaj nawet jak mu się leżenie na plecach na spacerze nie podobało a nie chciał od razu zasnąć to go na brzuszek, odsłoniłam mu budkę i zwiedzał;) aż w końcu się zmęczył i poszedł spać na brzuszku:) Przetestowany sposób na siostrze i tu też działa;) Choć siostra była już trochę starsza jak tak potrafiła się dłużej utrzymać i tak jeździliśmy...
Kania Piotruś miał pleśniawki 2 razy. Za pierwszym razem sama aphtinem leczyłam i niby przeszło ale po niecałym tygodniu wróciły tylko przeniosły się z języka na policzki. No a potem przy okazji wizyty u lekarza dostaliśmy nystatyne i już minął ponad tydzień i wózka wygląda bardzo ładnie:) Ale niestety nystatyna jest tylko na receptę... A, i jeżeli mała jest smoczkowa to pamiętaj, żeby wyrzucić smoczek jak już skończycie kurację i wziąć nowy.

Do góry