reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

u nas w zeszłym tygodniu praktycznie przy każdym karmieniu kupka (czyli koło 10 dziennie) ale teraz widzę, że jest koło 5 dziennie

reklama
Co do okresow czuwania, to u nas tez wiecej.. tylko ze zwykle troszke rozgladania sie (najdluzej 1h rano, zwykle max 10 min), a potem juz placz..

agrafka- mój też tak miał jak jescze był w szpitalu i jak pielęgniarka to zauważyła to dostał domięśniowo witaminę K, bo podkrwawianie pępka jest właśnie od jej niedoboru. Mój miał tej krwi bardzo malutko, dosłownie zaschniętą kropelkę. Podajesz witaminę K ?

Właśnie nie, nie przyszło mi to do głowy..a wjaki sposób moge ja podać? Jutro mam połozną o 10 to się zapytam..

U nas ilość kupek się zmniejszyła, wcześniej po każdym karmieniu była, a czasami dwie, np. 40 min po. A teraz tak co 2-3 karmienia.

W nocy śpi, budzi się 1-2 razy, w dzień lubi się gapić na obrazki z "zabaw fundaMentalnych" jak mu zabiorę to usypia. Może nie spać tak 2-3 godziny i 2 godziny snu, znowu 2-3 godziny aktywności i 2 godz snu

Nasza wczoraj spala od 8 wieczorem do 1 w nocy a potem jak sie obudzila to 3 godz czuwala... podawalam jej tylko smoczka bo nie mialam sily i spalam, ale naszczescie ona nie placze tylko sie wiercila jak jej smoczek wypadl i spowrotem ja tym smoczkiem zaklejalam ;)

Moja Marika tez juz czesto nie spi, teraz np lezy juz sobie półtorej godzinki ale juz zaczyna sie denerwowac :) Wiec zaraz bedzie alarm :p

reklama
Ja podaję w kapsułkach "K i D Vitum",takie mam zalecenia ze szpitala. I co powiedziała położna?

Powiedziala, że jak skonczy miesiąc to podawać mu witaminę K z D3 , ale nie ma to związku z pępuszkiem,poprostu kazała przemywac roztworem spirytusu za każdym razem gdy przewijamy.
a jak ze smokiem? dajecie maleństwom?
Ja podaje, jak jest małą marudką, to go uspokaja i szybciej zasypia.Przyzwyczajalam go już w szpitalu.

Do góry