reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

reklama
dziewczyny, czy zauważyłyście u swoich maluchów wiiększą aktywnośc? Mój jak skończył 2 tyg to zauważyłam, że przerwy między snem się wydłużają. Wła snie mam go na rękach i już ponad godzinę wodzi oczkami za telewizorem,obserwuje okno, bawi się rączkami.

Obawiam się o pępuszek, bo odkąd odpadł to codziennie jak przewijam pieluszkę to widze na nim zaschniętą krew.

Nie ma się czym martwić. To się często zdarza i jest normalne. Przemywaj dalej pracowicie, za kilka dni pępek się całkowicie wygoi i będzie wszystko w porządku. Poza krwią może się też pojawiać wydzielina jakby ropna. I to też będzie normalne.
O ile rzecz jasna skóra wokół nie jest zaczerwieniona, opuchnięta i nie czuć nieprzyjemnego zapachu.

Wow, to w takim razie Julek malo ma kupek, wczoraj mial jedna w nocy, jedna w dzien i jedna wieczorem.. ale to chyba dzieki masazom jakie D uskutecznial jak maly nie spal.

U mnie Adrianek też malo kupek robi-ok 2-3 dziennie-czasem więcej mu się zdarzy...Tylko,że u mnie pewnie dlatego,że karmię go tylko modyfikowanym bo nie mam pokarmu prawie w ogóle ;(

agrafka- mój też tak miał jak jescze był w szpitalu i jak pielęgniarka to zauważyła to dostał domięśniowo witaminę K, bo podkrwawianie pępka jest właśnie od jej niedoboru. Mój miał tej krwi bardzo malutko, dosłownie zaschniętą kropelkę. Podajesz witaminę K ?

U nas jest około 8-10 kupek dziennie mimo iż karmię mieszanie, tzn. raz czy dwa podaję modyfikowane w zależności czy odciągnę na karmienie czy nie....

efinka moja jest na mieszanym a kupki wali bez przerwy ;) ale musze przyznac ze po modyfikowanym sa bardziej smierdzace..
agrafka Amanda wczoraj dwa razy w dzien czuwala po 3 godz.. NAsze dziecko jest niezmordowane, a w nocy i tak tak srednio spala ;)

reklama
Co do kupek, to u nas też jest sporo. Ale Michaś bardzo lubi robić jak już jest przebierany:-) Nóżki gołe, swobodne i wtedy jest mu dobrze. Poza tym sika pod ciśnieniem i nie raz się zasika, albo w trakcie przewijania robi fontannę. Dlatego przykrywamy go takim dużym wacikiem, ale nie zawsze to skutkuje.

Co do spania to u nas też jest różnie. Mały ma dłuższe okresy czuwania. Dzisiaj w nocy nie spał 2,5 godziny jak już chcieliśmy się spać położyć. Myślałam że za to pośpi trochę dłużej, ale obudził się przed 5 i znowu 2,5 godz czuwania, koło południa znowu. W okresach czuwania co chwilę chce cyca i wtedy potrafi sobie porządnie podjeść.

Do góry