reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

witam po długiej nieobecności widze temat ząbków mojej żabie już jedynka wyszła górna i reszta się jej pcha ale okropnie marudzi do tego już siada i jak coś chce to krzyczy mama eeeeeeeeeeeeeeeee mam mam eeeeeeeeeeeee i tak w kółko albo ać ać pać sama przekręca się na wszystkie strony byłam z nią u lekarza bo myślałam ,że za szybko się rozwija a pani doktor powiedziała ,że nie mam się czym martwić bo ona sama w końcu wychamuje ;)

A to dziwne, bo z reguły w większości przypadków wychodzą dolne na początku.

reklama
właśnie sama się tym martwiłam ale czytałam,że nie u każdego dziecka wychodzą pierwsze dolne teraz jak jej wkładam palca żeby smarować dziąsła dentinoxem to czuć dwójki i trójki a dolne dziąsełka dopiero twardnieją

U nas już dwa ząbki na dole są :) Pierwszy lewy wyszedł 26.03 a sąsiad wyszedł dzień później :) Cieszyłam się jak dziecko!! A teraz widzę ze wychodzą powoli dwie jedyneczki z góry bo jest trochę marudny tez ostatnio a tak właśnie było przy dolnych ząbkach...

agatakat to prawda Wiki jest strasznie płaczliwa i co masowałam jej dziąsła to widziałam taką ulgę w jej oczkach teraz tylko czekam na resztę ząbków strasznie polecam wam dentinox N jest super Wiktoria nie lubi żadnych leków ale tą maść uwielbia smaruję jej zawsze po jedzeniu przed snem bo z reguły człowiek się rozwija w nocy i nie budzi się już z płaczem i przez sen nie pcha rączek do buzi bardzo dobra maść ;)

strasznie polecam wam dentinox N jest super Wiktoria nie lubi żadnych leków ale tą maść uwielbia smaruję jej zawsze po jedzeniu przed snem

A przeczytałaś ulotkę? Dentinoxu nie powinno się stosować dłużej niż 3 dni. A że uwielbia tę maść, to mnie nie dziwi. Ona zawiera etanol :-D
Poza tym rzeczywiście czyni cuda.

A przeczytałaś ulotkę? Dentinoxu nie powinno się stosować dłużej niż 3 dni. A że uwielbia tę maść, to mnie nie dziwi. Ona zawiera etanol :-D
Poza tym rzeczywiście czyni cuda.

Z tego co pamiętam to w ulotce nie ma napisane że można stosować nie dłużej niż 3 dni. Dentinox N można stosować 2-3 razy w ciągu dnia zawsze po jedzeniu. Jeżeli stan utrzymuję się dłużej niż tydzień należy skonsultować się z lekarzem.

Ja też mam dentinox i w mojej ulotce jest napisane że "należy stosować krótkotrwale [...] jeśli zmiany na dziąsłach utrzymują się dłużej niż tydzień" należy iść do lekarza ;);)

reklama
A ja mam bobodent i jest napisane że można stosować 6 razy dziennie :szok: ale jakoś nie widzę żeby działał....

Do góry