reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

witam po długiej nieobecności widze temat ząbków mojej żabie już jedynka wyszła górna i reszta się jej pcha ale okropnie marudzi do tego już siada i jak coś chce to krzyczy mama eeeeeeeeeeeeeeeee mam mam eeeeeeeeeeeee i tak w kółko albo ać ać pać sama przekręca się na wszystkie strony byłam z nią u lekarza bo myślałam ,że za szybko się rozwija a pani doktor powiedziała ,że nie mam się czym martwić bo ona sama w końcu wychamuje ;)

A to dziwne, bo z reguły w większości przypadków wychodzą dolne na początku.

reklama
właśnie sama się tym martwiłam ale czytałam,że nie u każdego dziecka wychodzą pierwsze dolne teraz jak jej wkładam palca żeby smarować dziąsła dentinoxem to czuć dwójki i trójki a dolne dziąsełka dopiero twardnieją

U nas już dwa ząbki na dole są :) Pierwszy lewy wyszedł 26.03 a sąsiad wyszedł dzień później :) Cieszyłam się jak dziecko!! A teraz widzę ze wychodzą powoli dwie jedyneczki z góry bo jest trochę marudny tez ostatnio a tak właśnie było przy dolnych ząbkach...

agatakat to prawda Wiki jest strasznie płaczliwa i co masowałam jej dziąsła to widziałam taką ulgę w jej oczkach teraz tylko czekam na resztę ząbków strasznie polecam wam dentinox N jest super Wiktoria nie lubi żadnych leków ale tą maść uwielbia smaruję jej zawsze po jedzeniu przed snem bo z reguły człowiek się rozwija w nocy i nie budzi się już z płaczem i przez sen nie pcha rączek do buzi bardzo dobra maść ;)

strasznie polecam wam dentinox N jest super Wiktoria nie lubi żadnych leków ale tą maść uwielbia smaruję jej zawsze po jedzeniu przed snem

A przeczytałaś ulotkę? Dentinoxu nie powinno się stosować dłużej niż 3 dni. A że uwielbia tę maść, to mnie nie dziwi. Ona zawiera etanol :-D
Poza tym rzeczywiście czyni cuda.

A przeczytałaś ulotkę? Dentinoxu nie powinno się stosować dłużej niż 3 dni. A że uwielbia tę maść, to mnie nie dziwi. Ona zawiera etanol :-D
Poza tym rzeczywiście czyni cuda.

Z tego co pamiętam to w ulotce nie ma napisane że można stosować nie dłużej niż 3 dni. Dentinox N można stosować 2-3 razy w ciągu dnia zawsze po jedzeniu. Jeżeli stan utrzymuję się dłużej niż tydzień należy skonsultować się z lekarzem.

Ja też mam dentinox i w mojej ulotce jest napisane że "należy stosować krótkotrwale [...] jeśli zmiany na dziąsłach utrzymują się dłużej niż tydzień" należy iść do lekarza ;);)

reklama
A ja mam bobodent i jest napisane że można stosować 6 razy dziennie :szok: ale jakoś nie widzę żeby działał....

Do góry