reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

Wprawdzie mój maluszek ma dopiero 3 tyg, ale dziś rano chyba się do mnie uśmiechnął:)
Myślicie, że to może być za wcześnie?

Zdecydowanie za wcześnie :-) Usmiech byl raczej przypadkowy i nie mial w ogole zwiazku z Toba. Dzieci swiadomie zaczynaja sie usmiechac dopiero w okolicach 5 tygodnia, a dopiero od 6-8 robia to na czyjs widok.

reklama
Kurcze...bo on wygladał na świadomy:p najpierw się długo patrzył na mnie a poźniej się uśmiechnął...i to był taki troszkę inny uśmieszek niż tego jego wcześniejsze nieświadome:) No ale mozliwe, że to nie to:p

Mój mały nieświadomie uśmiecha się bardzo często-nawet kilka fotek mam z tym jego uśmieszkiem ;)
Też nie mogę się doczekać jak sprawi mamusi uśmieszek świadomy :D :D

i to był taki troszkę inny uśmieszek niż tego jego wcześniejsze nieświadome:) No ale mozliwe, że to nie to:p

Hahaha, to mi przypomina jak kilka miesięcy temu wypisywałyśmy na forum wrażenia z brzucha i przekonywałyśmy siebie nawzajem, która to juz poczuła ruchy maleństwa a której się tylko wydawało, a która pomyliła malucha z jelitami ;-) Tak samo wszystkie na to czekałyśmy i tak samo się wszystkie doczekałyśmy :-D

Byłyśmy dziś na wizycie u pediatry. Julcia od wyjścia ze szpitala przytyła :) 1,030. Teraz ma 1 m-c i 1 dzień.
Pytałam o szczepionki na pneumokoki i rotawirusy. Cena mnie powaliła. Pneumokoki 230zł, potrzeba 3 dawki. Rotawirusy 290zł, 2 dawki.1270zł wychodzi.Strasznie dużo. Czy u Was też są takie ceny?

Ceny powalające-a że ja też z Łodzi,więc tyle samo pewnie by mój pediatra powiedział...
My jak narazie zdecydowaliśmy się na podstawowe szczepienia-skojarzone-ale ceny jak narazie nei znamy...
Orientujesz się może m3onika jak to wygląda w Łodzi właśnie??

m3onika ja wykupiłam:
Rotarix - 299 zł
Prevenar 13 - 259 zł
Infanrix - 189 zł
Łącznie 747, i za 6 tygodni powtórka, łącznie szczepienia wyjdą nas 2.500...bez komentarza, nie wiem na co my te składki płacimy skoro i tak za wszystko trzeba płacić. my do pediatry też prywatnie musimy chodzić niestety....

reklama
My jutro lecimy na szczepienia i musimy kupić Infanrix hexa - neurolog powiedziała, że inne mają zbyt mocny składnik krztuścowy. Tak szczerze, to w ogóle nie planowałam szczepić skojarzonymi ale jak mus to mus - u nas kosztuje 220zł więc jeszcze drożej. Co do rota i pneumo nie mam pojęcia co robić. Leoś nie pójdzie do żłobka, nie będzie się też stykał z dużą ilością dzieci więc teoretycznie jest mniej narażony na te wirusy...

Do góry