reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak pięknie się rozwijają listopadowe Maluszki

reklama
W anglii daja dzieciom witamine K w zastrzyku zaraz po porodzie, a D3 w ogole nie polecaja podawac.

lenna- powiedz jak u Jerzyka wyglądały te drżenia? były tylko przez sen? jak długo trwały? Mojemu maluszkowi też się zdarzają niestety, badanie neurologiczne, wszystkie badania itd są ok i nie wiadomo od czego to.

Ostatnia edycja:
ja słyszałam, że drżenia mogą występować nawet do trzeciego miesiąca i są związane z niepełną dojrzałością układu nerwowego

Witam dziewczyny troszke was nadrobilam ,ale czasu też nie mialam dużo więc co do drżenia rączek i nóżek to polecam zajrzenie na stronke mamazone.pl tam jest wlaśnie coś o takich tikach ;) ja witaminy K nie podaje Wiktoria miala podaną po porodzie w zastrzyku mialam do wyboru albo zastrzyk albo doustnie ,witaminy D nie podaje wogóle bo mam w mleku i witamine K też ;) dziś byla u nas pielęgniarka spoleczna i ważyla Wiki malutka już waży 4220g i jest strasznie duża ;) co widać po mnie bo boli mnie kręgoslup od noszenia jej bujania do tego wzrok mi się bardziej popsul i musze iść do okulisty bo pielęgniarka jak zobaczyla moje oczy to się zastanawiala czy widze jeszcze są blade siatkówki i żylki na wieszku a mi się tylko zlewa

lenna- powiedz jak u Jerzyka wyglądały te drżenia? były tylko przez sen? jak długo trwały? Mojemu maluszkowi też się zdarzają niestety, badanie neurologiczne, wszystkie badania itd są ok i nie wiadomo od czego to.

Wyglądały tak jakby zrobił 3 pajacyki chwilka przerwy i znów 3 pajacyki bez nóżek :)Trwało to może z minutę. On wogóle ma takie delikatne tiki jak próbuje zasnąć to trzęsie rączkami
U nas też wszystko ok, neurolog ok, napięcie mięśniowe ok. Neurolog zapisał asmag i też mówił że za mało minerałow i że powinno minąć

my dzisiaj byliśmy na pierwszym ważeniu i okazało się że nasz synek ładnie przybiera i waży już 3,95 kg (przy wypisie 3,3 kg) :)

reklama
ANIU moja miała tkie tiki kilka dni, chyba była w sozku że ją wyciągnęli z ciepłego brzuszka :D

A dzisiejsza noc 24-6.30 sen i potem pobudka o 10 i potem o 15, ale dotąd nie zasnęła tylko sobie gaworzy albo narzeka

Do góry