U nas bylo tak.Wiki na roczek dostala grajacy nocniczek i poczatek byl taki ze bala sie na niego siadac(nawet w kwestii zabawy).Ale gdy zaczynala 2 latka kupilam nakladke na sedes i jak reka odjac.Zaczelam sie pytac czy chce siusiu i jak zaczela juz sama mowic to sadzalam ja na kibelek.I tak w wieku 2 latek nie bylo pieluch w dzien jak i w nocy
reklama
Tygrysek1985
Fanka BB :)
aguska no to rewelacja
Tygrysek1985
z tym sie jeszcze nie spotkalam zeby dziecko wymiotowalo na widok kupki szok moze na wc by dalo rade tam tak nie widac
aguska2017
mój dziś pierwszy raz zrobi kupke do nocniczka i powiem wam że sie jej przestraszyl
VegaVega
mój dziś pierwszy raz zrobi kupke do nocniczka i powiem wam że sie jej przestraszyl
Dobre
Mój zaczął sam w wieku tak 1,8 m-c .Chodził do takiego punktu przedszkolnego i zobaczył,że Pani wysadza dzieci i zaczął się upominać.
Czasem zawołał a czasem zapomniał.
Generalnie doszedł do tego sam ,że lepiej jest siusiać do nocnika czy do WC niż nosić mokrą pieluchę.
W nocy nadal ma pampersa.
Tygrysek1985
aguska bidulek malutki kupki sie przestraszyl :-(
vega a probowaliscie juz na noc odstawic pampersy?
VegaVega
aguska bidulek malutki kupki sie przestraszyl :-(
W dzień jak idzie spać to mu nie zakładam.Może spać ze 3 godz.i się nie posiusia .
Jeśli chodzi o nocki to nie miałam odwagi położyć go bez pampersa bo boję się ,że za nim on się zorientuje ,że jest mokry to zmarznie i się przeziębi to jedno ( on wciąż się rozkopuje w nocy) a drugie to moje lenistwo.
Myślę,że nie wytrzyma do rana bo jego pampers czasem chyba z kilogram waży.
Jeszcze troszkę poczekam i zobaczę.
Tygrysek1985
vega jak ma mokry pampers po nocy to faktycznie nie ma sensu, my odstwilismy pieluchy w nocy jak mala miala ok. 3 noce suche, a w nastepna wilgotny pampers, i tak w kolo, kupilismy podklady na materac, mala zasypiala ok. 20, ok 23 ja wysadzalismy, i do rana spala, zdarzaly sie wpadki ale rzadko, ja sie czesto w nocy budze wiec sprawdzalam przy okazji czy ma sucho, w tej chwili mala sama budzi sie na siusiu ok. 23 i spi suchutka do rana
reklama