reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak oduczyć od pieluchy.

Kiedy posadziłyście swoje dziecko na nocnik?

• Wszystkich głosujących
    279
martusia - no w dzień tak robie że nie zakładam pieluchy ale nie wiem co z nocą zrobić. Wczoraj na drzemkę w dzien nie ubrałam pieluchy i cała posciel była do prania niestety :/ poprostu jak śpi to sie zesika pomimo tego ze wysadziłam ją przed samym spaniem...

reklama
aktywna u nas nocne odpieluchowanie bylo ostatnim etapem, wpierw trzeba ja nauczyc nie siusiania gdzie popadnie w dzien, a na noc bardzo fajna rzecza- jak ktos ma pieniazki- nie wiem jaka jest Twoja sytuacja materialna, sa majtki treningowe do kupienia na allegro,

POmóżcie, bo nie wiem co robić! Moja niespełna 2,5 letnia córcia od roku robi kupę na sedes, parę miesięcy temu zrezygnowałyśmy całkiem z pieluch, od 2 nawet noc przesypia bez sikania. I nagle, od dwóch tygodni robi kupę tylko w majtki! NIe mam pojęcia co się stało, pytana mówi, że nie miała czasu, ale to nieprawda, bowiem zdarza się to w różnych sytuacjach, nawet na dworzu. Jestem przerażona, wściekam się, ale bardzo martwię, skąd ten regres. Macie jakieś rady, jak wrócić do kibelka? Dlaczego przestała wołać? Dodam, że jestem na wychowawczym, więc nie mam mowy o zwracaniu przez nią mojej uwagi,bowiem zajmuję się nią na okrągło. Czekam z niecierpliwością na rady!

a nic sie innego nie zmienilo? przeprowadzka? nowe przedszkole? moze TY jestes bardziej nerwowa?

ja bym sie nie martwila bo u nas wlasnie cos takiego przechodzilismy ale z nocnym siusianiem. Juz bylo wszystko ok kiedy to nagle zaczol noc w noc sikac w lozko. Trwalo to z miesiac, ale samo przeszlo...

Wytrwalosci i powodzonka :-)

Ja mysle ze nastapil jakis stres zwiazany z robieniem kupy na muszle, nie wiem moze zaparcie? I mala sie teraz boi robic na wc? Moze sprobuj wprowadzic do kupy nocnik? My mielismy podobny problem mala przez bardzo dlugi czas chciala kupe tylko w pampersa wlasnie z powodu bolu przy zaparciach, a juz robila na nocnik i musialam schowac pampersy i mowic ze nie ma -ampersow zeby zaczela robic kupke na nocnik, powodzenia

Dziękuję za rady, właśnie problem polega na tym, że w mojej ocenie nic się nie dziej, fakt, że odkąd mała bywa w krainie strasznych dwulatków, częściej się wściekam, ale nigdy nie dotyczyło to treningu czystości... Czy ktoś miał podobne doświadczenia, jak długo to może trwać? Siku chyba zniosłabym łatwiej, ale te kupy są nie do przejścia, poza tym obawiam się, bym jakimś złym posunięciem nie sprowokowała małej do powstrzymywania kup całkiem, w myśl zasady, "albo w gacie albo wcale, mamo"...

Witam, nie wiem jak mam sobie poradzić ze swoją córcią. Na noc zakładam jej pieluszkę tetrową, poranne siusiu robi do nocnika, a poza tym...ona nie ma zamiaru wołać! Choć wie, rozumie,(jak jej mówię, że idziemy myć ząbki, to ona idzie do łazienki, lub jak czytamy bajkę, to ona podchodzi do komody i pokazuje palcem) ciągle jej pokazuję, sadzam ją na nocnik, zakładam tetrę, same gatki, pampers- ale zawsze taki sam skutek. Nie woła, tylko robi. Jak ją przekonać do tego, żeby zaczęła wołać?

reklama
netefe malusia jeszcze jest, nawet jeszcze az rok czasu mozesz jej dac, a i wsrod 3 latkow sa dzieci pieluchowe, czego nie pochwalam ale sa wiec spokojnie macie czas

Do góry