reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak nie zwariować ze stresu przed kolejną CP?

Ale w ogóle nic nie widział na jajowodzie? To jakoś dziwnie ulokowane było?

Co do poronienia to nie u mnie, niestety :( u mnie mtx i to trwaaaa i trwaaaa bo to żywotne było 🫣
no mam napisane jajowody prawidłowe. Nie widział nic w nich. Za dwa dni u mojej gin cp po kolejnych dwoch dniach w szpitalu tez widzieli. Fakt beta niska. Bo w okolicach 300

reklama
no mam napisane jajowody prawidłowe. Nie widział nic w nich. Za dwa dni u mojej gin cp po kolejnych dwoch dniach w szpitalu tez widzieli. Fakt beta niska. Bo w okolicach 300
Dziwne, wydaje mi się, ze „coś” by widział ale patrzę przez swoje dosw a mogłam po prostu mieć farta ze babeczka miala dobry sprzęt i widziała

Ja tam też po 6 jak nie więcej robiłam przy każdej zbliżającej się @ 😂😂 się boje myśleć jak wrócę do gry 😂
Ja zrobiłam jeden, uznałam ze wadliwy bo przecież tak od razu to się nikomu nie udaje wiec dzień później machnęłam jakiś pakiet gdzie były dwa 😂😂😂 a potem to już gin, beta, znów gin i szpital 😏

Wiesz, on mógl po prostu jeszcze nie widziec. 2 dni to sporo. Albo mogł mieć gorszy sprzęt. Czasami pęcherzyka nie widać nawet przy becie 800-900, a co dopiero 300 ;)

Dziewczyny przepraszam ze sie tu wtrącę, ale widzę że sporo tu nas po cp. Miała któraś z Was poronienie trąbkowe przy ciąży pozamacicznej? Mało w internecie o tym. Szukam szczesliwych historii. Szklana Kulka trzymam mocno kciuki żeby to byla zdrowa ciąża .

Aaaa i odnośnie ginekologa. Z racji święta i wolnego mojej gin znalazlam na znanym lekarzu gina do ktorego byl termin i mial same dobre oceny. Na lokalnej grupie opinii nie bylo, ale poszłam. Opisal ladnie usg. Jajowody prawidłowe. Wszystko ok ciazy nie widac. A na jajowodzie ciąża 1.5 cm. Takze polecam sprawdzać dowiadywac sie i isc najlepiej do kogos z polecenia.

tak, ja przeszłam poronienie trąbkowe, ale na bardzo wczesnym etapie. ciąży nie było jeszcze widać, nawet nie krwawiłam na zewnatrz, ale na obrazie usg było widać krwawienie z niedroznego jajowodu (miałam wcześniej badanie drożności) i beta zle przyrastala (malutko). bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że jesteś pod stałą kontrolą lekarską? poronienie trąbkowe jest możliwe, ale w moim wypadku czekanie oznaczało codzienne badanie bety aż spadła do zera i co drugi dzień usg. to bardzo ważne.
ku pokrzepieniu dodam, że po 3,5 latach starań i poronieniach zaszłam w zdrową ciążę (również z owulacji po niedrożnej stronie gdzie jajowód w teorii nie działa). życzę wszystkim zdrowia i wzorowych ciąż!

Beta zrobiona, czekamy na wyniczki ❤️ sama nie wiem po co sobie robię nadzieję w ogóle. Dzisiaj bolą pachwiny i jakoś kręci się w głowie, a przede mną 12h pracy..

reklama
Do góry