reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
Dziewczyny,dziekuje za cenne rady.Bardzo balam sie wczorajszej nocy ale minela w calkowitym spokoju!Wieczorem,gdy Mariuszek zasnal polozylam go u nas w lozku,dopiero po dwoch godzinach przenioslam go do lozeczka(lozeczko ustawilam obok naszego lozka).Maly troszke sie przebudzil ale poglaskalam go i usnal!Musze przyznac,ze bylo nam z mezem troche dziwnie byc samym w lozku,a mi dodatkowo bardzo smutno ale skoro zrobilam pierwszy krok to nie moglam sie wycofac:-) No i udalo sie-MARIUSZEK SPAL CALA NOC U SIEBIE:-D Obudzil mnie ten gadula dopiero ok 5 rano!Jakos dalam rade!Narazie tak bede robic ale stopniowo bede probowala nauczyc go usypiac w lozeczku.Z Waszych rad napewno skorzystam,jezeli macie wiecej to prosze i czekam.Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-D

reklama
Ja mam tylko problem z dziennym spaniem i usypianiem. w dzień dziecię nie da sie położyć do łózeczka za chiny ludowe, ale noc przesypia całą w łózeczku nawet jak nie zaśnie przy karmieniu to po ssaniu smoka zasypia, byle nie próbować być dobra mamą i dawać smoka jeszcze raz bo wtedy kapila, jak wypluje to trochę zawsze powalczy i zaśnie, jednynie musi być cisza no i dotykać go nie można bo się przebudza...mojemu dziecku chyba taka bliskość to nie jest za bradzo potrzebna..tyle co przy karmieniu i trochę noszeniu wystarcza. tak go świat ciekawi, że czasem mam wrażenie, że najchętniej by wstał i zaczął sam biegać i oglądać wszystko.

Angel ja tak samo jak ty zaczełam małą przyzwyczajać do spania w swoim łóżeczku jak miała skończone 3 miesiące, zrobiłam to tak jak inne mamy piszą, czyli cierpliwie wkładałam do łóżeczka i wyjmowałam jak płakała i znowu wkładałam. Pierwszy dzień trwało to godzinkę, ale każdego następnego dnia o około 15 minut krócej.
teraz Karolinka zasypia w ciągu 5 minut, wkładam ją do łóżeczka, śpiewam kołysankę i zasypia:happy:
Potrzeba do tego dużo cierpliwości i konskwencji, ale dzięki temu Karolinka zasypia w łóżeczku i przesypia tam całą noc, a ja mam wieczór dla siebie

Jak widać da się dziecko nauczyć tego bez pozostawiania go płaczącego przez godzinę czy dwie, ja też nie jestem zwolennikiem tej metody

z mojej strony moge dac jedna rade zeby na nocny sen klasc w miare o tej samej godzinie u nas to bardzo pomoglo no i to co dziewczyny pisza odkladamy spokojne malenstwo do luzeczka jesli zaczyna plakac wyjmujemy uspokajamy odkladamy spowrotem, u nas tez sie sprawdzil ten sposob tyle ze ja przyzwyczailam w pewnym momencie niunie do zasypiania przy cycu albo na rekach. U nas tez zbawinne okazala sie karuzelka wlaczona na cichy bieg. Oliwka wodzila za nia oczami i usypiala :p

Czesc Dziewczyny! Czy ktoras z Was moglaby mi przeslac na maila ksiazke "Usnij wreszcie"? z gory dziekuje z całego serca....moj Maluch ma 6miesiecy i w nocy budzi sie co godzine,ciagle karmie Go tylko piersia....i juz odpadam,ledwie zyje....pozdrawiam
moj mail aniakuku@buziaczek.pl

reklama
Mój mały zawsze śpi w łużeczku całom noc tylko budzi się na karmienie i spowrotem spi w łużeczku.Ale mam jeden problem po kąpieli zawsze strasznie płacze że nie można go ubrać niemówiąc już o pielęgnacji ciałka tak płacze że nie można go niczym uspokoić zanosi się od płaczu robi się czerwony czasami aż siny. Lulanie, noszenie na rękach, głaskanie, całowanie,puszczenie melodyjki z misiami,na rękach u mamy,taty,babci nie można go uspokić nawet jeś nie chce jak tak płacze potem jak po 3 godz płaczu się uspokoi sam zasypia i śpi do rana cichutko:baffled:

Do góry