Dziewczyny,dziekuje za cenne rady.Bardzo balam sie wczorajszej nocy ale minela w calkowitym spokoju!Wieczorem,gdy Mariuszek zasnal polozylam go u nas w lozku,dopiero po dwoch godzinach przenioslam go do lozeczka(lozeczko ustawilam obok naszego lozka).Maly troszke sie przebudzil ale poglaskalam go i usnal!Musze przyznac,ze bylo nam z mezem troche dziwnie byc samym w lozku,a mi dodatkowo bardzo smutno ale skoro zrobilam pierwszy krok to nie moglam sie wycofac:-) No i udalo sie-MARIUSZEK SPAL CALA NOC U SIEBIE Obudzil mnie ten gadula dopiero ok 5 rano!Jakos dalam rade!Narazie tak bede robic ale stopniowo bede probowala nauczyc go usypiac w lozeczku.Z Waszych rad napewno skorzystam,jezeli macie wiecej to prosze i czekam.Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
reklama
Ja mam tylko problem z dziennym spaniem i usypianiem. w dzień dziecię nie da sie położyć do łózeczka za chiny ludowe, ale noc przesypia całą w łózeczku nawet jak nie zaśnie przy karmieniu to po ssaniu smoka zasypia, byle nie próbować być dobra mamą i dawać smoka jeszcze raz bo wtedy kapila, jak wypluje to trochę zawsze powalczy i zaśnie, jednynie musi być cisza no i dotykać go nie można bo się przebudza...mojemu dziecku chyba taka bliskość to nie jest za bradzo potrzebna..tyle co przy karmieniu i trochę noszeniu wystarcza. tak go świat ciekawi, że czasem mam wrażenie, że najchętniej by wstał i zaczął sam biegać i oglądać wszystko.
Angel ja tak samo jak ty zaczełam małą przyzwyczajać do spania w swoim łóżeczku jak miała skończone 3 miesiące, zrobiłam to tak jak inne mamy piszą, czyli cierpliwie wkładałam do łóżeczka i wyjmowałam jak płakała i znowu wkładałam. Pierwszy dzień trwało to godzinkę, ale każdego następnego dnia o około 15 minut krócej.
teraz Karolinka zasypia w ciągu 5 minut, wkładam ją do łóżeczka, śpiewam kołysankę i zasypia
Potrzeba do tego dużo cierpliwości i konskwencji, ale dzięki temu Karolinka zasypia w łóżeczku i przesypia tam całą noc, a ja mam wieczór dla siebie
Jak widać da się dziecko nauczyć tego bez pozostawiania go płaczącego przez godzinę czy dwie, ja też nie jestem zwolennikiem tej metody
teraz Karolinka zasypia w ciągu 5 minut, wkładam ją do łóżeczka, śpiewam kołysankę i zasypia
Potrzeba do tego dużo cierpliwości i konskwencji, ale dzięki temu Karolinka zasypia w łóżeczku i przesypia tam całą noc, a ja mam wieczór dla siebie
Jak widać da się dziecko nauczyć tego bez pozostawiania go płaczącego przez godzinę czy dwie, ja też nie jestem zwolennikiem tej metody
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
z mojej strony moge dac jedna rade zeby na nocny sen klasc w miare o tej samej godzinie u nas to bardzo pomoglo no i to co dziewczyny pisza odkladamy spokojne malenstwo do luzeczka jesli zaczyna plakac wyjmujemy uspokajamy odkladamy spowrotem, u nas tez sie sprawdzil ten sposob tyle ze ja przyzwyczailam w pewnym momencie niunie do zasypiania przy cycu albo na rekach. U nas tez zbawinne okazala sie karuzelka wlaczona na cichy bieg. Oliwka wodzila za nia oczami i usypiala
aneczka-78
Początkująca w BB
Czesc Dziewczyny! Czy ktoras z Was moglaby mi przeslac na maila ksiazke "Usnij wreszcie"? z gory dziekuje z całego serca....moj Maluch ma 6miesiecy i w nocy budzi sie co godzine,ciagle karmie Go tylko piersia....i juz odpadam,ledwie zyje....pozdrawiam
moj mail aniakuku@buziaczek.pl
moj mail aniakuku@buziaczek.pl
aneczka-78
Początkująca w BB
ja tez poprosze o te ksiazke aniakuku@buziaczek.pl z gory dziekuje BARDZO!!! Pozdrawiam ania
Kasiorka 22
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny ja również proszę o przesłanie mi na maila książki "Uśnij wreszcie" będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
Mój mail ka.siorka@interia.pl
Mój mail ka.siorka@interia.pl
Karolina55
Mama Gabrysia
Wejdz na te srone:
dr Eduard Estivill
Polecam rowniez ksiazke " Kazde dziecko moze nauczyc sie spac" do nabycia w ksiegarniach i wysylkowo na stronie :
Sklep internetowy - nowo
dr Eduard Estivill
Polecam rowniez ksiazke " Kazde dziecko moze nauczyc sie spac" do nabycia w ksiegarniach i wysylkowo na stronie :
Sklep internetowy - nowo
Karolina55
Mama Gabrysia
reklama
Mój mały zawsze śpi w łużeczku całom noc tylko budzi się na karmienie i spowrotem spi w łużeczku.Ale mam jeden problem po kąpieli zawsze strasznie płacze że nie można go ubrać niemówiąc już o pielęgnacji ciałka tak płacze że nie można go niczym uspokoić zanosi się od płaczu robi się czerwony czasami aż siny. Lulanie, noszenie na rękach, głaskanie, całowanie,puszczenie melodyjki z misiami,na rękach u mamy,taty,babci nie można go uspokić nawet jeś nie chce jak tak płacze potem jak po 3 godz płaczu się uspokoi sam zasypia i śpi do rana cichutko
Podziel się: