reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
Ja ufam;-),że jak miną kolki to będzie spać sama, z resztą tak ufam;-)bo jak nic jej nie jest to potrafi sama się sobą zając na długo;-)tzn np ogląda sobie karuzelkę i nawet zdarzyło jej się może parę razy,że o godzinach kolkowych była spokojna.Jak są kolki nie da się uczyć dziecka samodzielnego zasypiania..

reklama
Witam...
kilka tygodni temu natknelam sie na post podobnie zatytulowany do mojego dzisiejszego. Chodzilo w nim o elektroniczna wersje jakiejs ksiazki. O ile mnie pamiec nie myli wlasnie taki miala tytul "Uśnij wreszcie".Jesli ktos z Was ja posiada to bardzo prosze o przeslanie mi jej na maila slonko55@o2.pl .
Bede bardzo wdzieczna.
Mam trzymiesiecznego synka, ktory co prawda nauczyl sie ladnie sam zasypiac w lozeczku ok 20tej, ale za to w nocy budzi sie prawie co dwie godziny.Chodze ciagle niewyspana:sick: i pomyslalam, ze moze w tej ksiazce znajde jakies madre rady.
A moze ktos juz z Was ja czytal i moze mi cos na ten temat powiedziec.
Z gory dziekuje i pozdrawiam:-)

A moze Twój maluch jest głodny? Albo potrzebuje bliskości? Jeżeli uważasz że głodny nie jest to moze sprobuj troszke go ponosic i polulac, albo dac herbatki albo wody do picia. Ja tak pare razy przetrzymałam moja Natusie i na dzien dzisiejszy przesypia całe noce, ale dopiero jak przestałam karmić piersią.

Karolina, a jak karmisz, piersią czy butelką?
Po piersi dzieci rzeczywiście częściej się budzą głodne i bardziej potrzebują pieszczot. Ja karmiłam butelką (nie było mi dane piersią), wiec Mała mi przesypiała noce i to dość wcześnie, ale wcale Cię do tego nie namawiam. Anam mamy, których dzieci do roku budziły sie na jedzonko, a raczej na przytulanko, bo ciągnięcia samego było niewiele. A moze synka budzi coś innego? Hałasy, niepokój, ból brzuszka? Wiesz, moja Mała ma prawie rok, czasem się budzi w nocy (nie z głodu) i do tej pory nie wiem czemu! Na ogół szybko potem zasypia, ale pobudkę i tak mam.. Wcale nie jestem mądrzejsza, by określić jednoznacznie DLACZEGO...
Pozdrawiam.

reklama
Tak naprawde to nie wiem o co chodzi mojemu maluszkowi.:confused:
Jako dwumiesieczne dziecko potrafil przesypiac wiekszosc nocy np od 9.00 do 4 lub nawet 5.oo nad ranem:tak: . Karmilam go wylacznie piersia.Myslalam ze z tygodnia na tydzien bedzie coraz lepiej.Wieczorne rytualy, kapiel, karmienie, tulenie itd.Nawet nauczyl sie wkoncu bez pomocy cyca usypiac w swoim lozeczku:tak: .Nigdy nie mial problemow z kolkami.Jest raczej pogodnym dzidziusiem.Wiec nie wiem co sie stalo, ze nagle zaczal sie budzic coraz wczesniej i coraz czesciej:-( .A ponowne zasniecie bez wczesniejszego podania cyca odpada.Nie wyglada tez na bardzo glonego, 5, 10 min i najedzony.
Bylam juz na tyle zmeczona tym wstawaniem ze kupilam mleko modyfikowane, by podawac mu jedna butelke przed spaniem.Slyszalam ze po tym mleku dzieci lepiej i dluzej spia.Niestety u mnie sie to nie sprawdza:no: ,Maly budzi sie tak samo czesto na cyca jak i wczesniej.Juz trace sily i czuje sie bezradna:sick: . Niedosypiam a od 6.oo rano to wogole moge zapomniec o snie, bo maly juz sie wyspal. W dzien mimo zmeczenia nie umiem zasnac gdy Gabrys ucina sobie drzemke. Nocne tulenie bez cyca jest raczej niemozliwe.Probowalismy oboje z mezem, ale wtedy Gabrys rozdraznia sie jeszcze bardziej i bardzo krzyczy:-( .Czasami mysle zeby wogole przejsc na mleko modyfikowane, moze powoli by to cos zmienilo.Maly dobrze je toleruje i to jedyna rzecz, ktora akceptuje zamiast cyca. Poza tym maz moglby mnie czasem wyreczyc w nocy. Sama nie wiem co robic, bo chcialam synka karmic piersia jak najdluzej i dac mu co najlepsze, ale czasem nie mam juz sily. Dodam, ze odciaganie mleka odpada. Probowalam, nawet kupilam reczny laktator , zrezygnowalam,gdy po calym dniu meczarni zdolalam odciagnac moze z 40 mililitrow mleka:-( .
Troche sie rozpisalam:-D
A co do ksiazki "Usnij wreszcie" to ponawiam prosbe, jesli ktos ja posiada to prosze o przeslanie mi kopi.Podaje moj adres jeszcze raz slonko55@o2.pl
Dzieki i pozdrowionka
A to stronka mojego malenstwa: gabryel - Photo Albums

Do góry