reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak maluchy zasypiają

Jak długo trwa uspanie waszego dziecka

• Wszystkich głosujących
    132
apanasek: Co prawda nie wiem co Tracy Hogg ma na stronie, ale jeśli to samo co w książce to faktycznie nie jest to zbyt pomocne dla zrozpaczonego rodzica :) Troszkę jak dla mnie zbyt ogólnikowo. Dlatego wolę "uśnij wreszcie" chociaż tam jest z kolei zbyt drastycznie jak dla mnie. Ale rozdziały teoretyczne poświęcone spaniu są super - i muszę powiedizeć że zrozumiałam swoje błędy - po prostu jakby wszystkie opisywał - brak stałych miejsc i sposobów na spanie, cały czas tylko starałam się dziecku dogodzić żeby przypadkiem się nie popłakało... NOszenie na rękach, w nosidełku z odkurzaczem, spacery, jazda samochodem, wszystko... Co prawda do kupienia wideo i puszczania przez całą noc filmów w pokoju dziecka (które spało tylko przy grającym telewizorze) chyba bym się nie posunęła ale kto wie? W końcu to tylko jeden kroczek dalej...

Mi pomogło w opamiętaniu się trochę to że moje dziecko w wieku 5 miesięcy ma rozmiary i wagę rocznego dziecka... więc powodzenia dla tego kto chce je nosić na rękach by zasnęło...

Pzdr

reklama
Witam. Jestem mama 5 miesięcznego Kuby,który nie ma problemów z zasypianiem tylko ze spaniem w nocy. Potrafi sie budzic od 4 do 7 razy. Nie raz budzi sie z płaczem trudno go uspokoic. Pomocy!!! Padam na twarz. Proszę prześlijcie mi książkę "Uśnij wreszcie" na moją skrzynkę. Może mi pomoże. Z góry dziękuje. Podaje mój meil: agunia1160@wp.pl

Hej dziewczyny! Na innym forum to juz by was okrzyczeli wyrodnymi matkami!!! Hehehe, ja tez zastosowałam metodę opisana w książce Uśnij wreszcie... już ponad 2 m-ce temu! Ze skutkiem fantastycznym! Oczywiście na początku było trasznie ale teraz gdy ma już7m-cy i 1 tydzień jest super - kładę ją, głaszczę i całuję, mówiię dobranoc i wychodzę. Nie zasypia wprawdzie od razu ale nie woła nas i nie płacze, bawi się chwilkę, po czym znajduje sama smosia i zasypia :)))

Agnieszka,Katber- Wysłałam juz do was książeczki.

Katber- mój synek też wstaje w łóżeczku za każdym razem gdy go odkładam (no chyba że jest baaardzo baaardzo zmęczony :-) wtedy zasypia natychmiastowo), po prostu trzeba zachodzić do dziecka co jakiś czas ( dokładnie jest określone to w książce) i ponownie kłaść w łózeczku- tylko raz przy każdym wejściu. Zobaczysz że w końcu się podda i nie będzie siadał ani wstawał tylko pięknie zaśnie. Pwoodzenia!

Agacinka!
Jak patrzę na Twoją Różyczkę jak śpi w łózeczku to widzę też mojego Szymka. Co za pozy potrafią przyjąć dzieciaczki podczas zasypiania, mój mały często zasypia w poprzek łóżeczka, zwinięty w kłębuszek ;-) , bywało już że zasnął oparty na kolankach, z wypiętą pupką :-D
Szymek też tak jak Twoja córcia zazwyczaj nie zasypia od razu, ale nie płacze i nie woła, tylko rozmawia sobie z misiem i kaczuszką, potem pogryzie gryzaki aż w końcu usypia :-)

Wiewio dzięki za przesłanie książki, ale nie mogę jej otworzyć. Włącza się program i trzeba podać hasła. Proszę jak byś mogła jeszcze raz posłać. Ja wczoaj znalazłam w internecie książkę "Język niemowląt".

reklama
Do góry