reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak liczyc miesiące ciąży

Ja miesiąc liczę od dnia,kiedy miałam ostatnią miesiączkę, czyli zaraz będzie 7 miesiąc ;) A u mnie data porodu to dokładnie 40 tygodniu od ostatniej @.

reklama
Witam, ostatnią miesiączkę mialam 28/07/2010. Około 30 sierpnia zrobilam test ciążowy i wyszedl pozytywny, 1 wrzesnia poszlam do lekarza-zrobil mi usg,ale nic na nim nie było-kazal czekać. 7 wrzesnia znowu poszłam do lekarza i stwierdził pęcherzyk ciążowy.
Już sama nie wiem w który faktycznie jestem tygodniu ciąży.....

witam wszystkich :)
wczoraj zrobiłam sobie bete i wyszło mi 2968- to jakoś 5-6 tydzień.
mitaginka- byłam tez na tej stronie haczewski i wyszło mi wiek dziecka 3 tyg a ciąża 5 tydz i 1 dzień- ostatnia m była 20.09....
już sie pogubiałam to w którym tygodniu jestem???
POMÓŻCIE......

frubasek przyjęło się, że tygodnie ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki (w Twoim przypadku 5 tydzień i 1 dzień). Dzidzia jest zawsze młodsza najczęściej o około 2 tygodnie, stąd ta rozbieżność, ale naucz się operować tygodniami od miesiączki, lekarz też będzie tak liczył Twoją ciążę

dziękuje wam bardzo dziewczyny :)
teścik zrobiłam w sobotę- byłam przygotowana na dwie kreseczki :)
ale przyznaje się, że myślalam, że to będzie 3-4 tydzień a tu piąty!!!! SZOK zaczęłam już drugi miesiąc!!!
dopiero 5 list. idę do gin, jestem totalnie nie przygotowana- czy powinnam brać kwas foliowy???
nie ogarniam tego....

Ostatnia edycja:
kwas foliowy powinno się brać kilka miesięcy przed planowaną ciążą, jeśli nie brałaś, to teraz zacznij koniecznie! Wejdź sobie też na forum przyszłe mamy czerwiec 2011- tam są dziewczyny w podobnym stadium ciąży co Ty i chętnie odpowiedzą Ci na wszystkie pytania i wątpliwości :) no i powodzenia na najbliższej wizycie! :)

reklama
hej dziewczyny ... dziś mija dokładnie miesiąc od ostatniej @ ..;):) zrobiłam dziś rano test i wyszły dwie kreseczki (ta druga troszkę jaśniejsza) wiec mogę śmiało iść w środę do lekarza??? czy jeszcze za wczas?? jak myślicie? ... co do kwasu foliowego to biorę go od paru miesięcy bo lekarz mi polecił..:) pozdrawiam

Do góry