reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak i w co ubrać maluszki

Dzieci wogóle nie lubią się ubierać.Ja niedługo żeby ubrać Zosię będę chyba musiała ją wiązać:-D Jak dziś pamiętam jak musiałam 2 - miesięcznego malucha wciskać w kombinezon - ale był ryk!! Puszczałam jej wtedy bardzo głośno muzykę i to ją - o dziwo - uspokajało i zajmowało na chwilę.Teraz jest za sprytna na takie podstępy.Działa ewentualnie bajka w telewizji - o ile jest wystarczająco kolorowa.

reklama
Moja córcia też strasznie się wierci przy ubieraniu:no: Dlatego staram się to robić w miarę szybko i dużo przy tym mówię do niej co teraz robię. Na przykład " Daj tą nóżkę to założymy spodenki":tak: Jakiś czas mnie słucha i wtedy szybko zakładam. :tak:

U nas ubieranie da sie przezyć tylko dzieki jakiejś super nowej i interesujacej najlepiej zupełnie zakazanej rzeczy, nie ważne co to będzie ważne żeby było nowe i nieznane, ostatnio ubieramy się razem z kulką antyperspirantem pod pachy :tak::-D strasznie mu się to podoba albo szczoteczką do czyszenia rąk (nową kupiłam i Michaś mi ja podwędził do zabawek :baffled:). Spróbuj u mnie sie ten sposób sprawdza :tak:.

to ja chyba tez mu antyperspirant podzrzuce,bo kropelki DISNEMAR juz mu sie znudzily.............dzieki dziewczyny
antos180707r010fh6.th.jpg

Dziewczyny proszę o radę, co najlepiej zakupić do przykrycia do wózka na zimę dla malucha? Gruby koc, specjalny śpiworek a może jeszcze coś innego? Może wiecie z doświadczenia co się najlepiej sprawdza i w czym maleństwu jest najcieplej i najwygodniej??:-) Synek jeździ jeszcze w gondoli ale nie jestem przekonana, czy do końca zimy w niej wytrzyma, chyba po prostu przestanie się w niej mieścić:-(.

mój synuś jeździ już w sportowce..gondola za mała...ja kupiłam kombinezon i ciepły koc do przykrycia, myślę, że to wystarczy:-)

ja jak wyjelam gondole,to nie zdejmowalam przodu,tak zeby byla spacerowka i mam cos pomiedzy.antkowi jest cieplo w nogi bo jest tak jakby w drugiej gondoli.ale na zime sie pewnie juz nie zmiesci.
z tego co piszesz to masz male dziecko,wiec jesli masz taka mozliwosc to sproboj zrobic jak ja.

Witam,
Ja polecam specjalny spiworek. Bedzie dobry zarowno do gondoli jak i spacerowki (ma zazwyczaj otworki na pasy). No i bedziesz miala pewnosc, ze maluch sie nie odkopie i nie zmarznie. A taki spiworek mozna wykorzystac takze np. w trakcie przejazdzki na sankach.:-)

reklama
Ja kupiłam kombinezon ze skarpetkami, rękawiczkami itd., do tego będzie ciepły kocyk i ta nakładka na wózek na zimne i deszczowe dni.

o6zmkp.jpg

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry