reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak i w co ubrać maluszki

Dla mnie z tym ,,kolorowym'' stereotypem(podzialem niebieski/rozowy) to przesada...mam chlopczyka...i wszystkie ubranka,misie, przytulanki,karty z zyczeniami jakie dostalismy byly niebieskie:szok:...a ja kupilam mu bladorozowy spiworek do wozka,bo mi sie akurat podobal..Ostatnio widzialam chlopczyka moze 3 letniego, ktory mial ,,przygaszony''rozowy sweterek zapinany na suwak a do tego granatowe sztruksowe ogrodniczki..i wygladal bombowo!!!!
A teraz szukam takiego sweterka dla mojego synka:-D

reklama
Ja ubieram synusia na niebiesko,żółto, zielono, biało..oczywiście z powodu męża wszystkie dziewczeńskie spodnie,sweterki czy piżamki odpadają..różowy kolorem zakazanym :tak::-), ale na szczęście jest mnogość kolorków i nie muszę ubierać non stop na niebiesko choć lubię ten kolor

Ja ubieram synusia na niebiesko,żółto, zielono, biało..oczywiście z powodu męża wszystkie dziewczeńskie spodnie,sweterki czy piżamki odpadają..różowy kolorem zakazanym :tak::-), ale na szczęście jest mnogość kolorków i nie muszę ubierać non stop na niebiesko choć lubię ten kolor
Nam też mąż dał szlaban na różowy, chociaż mamy kilka ubranek w tym kolorze w spadku po siostrzenicy. Zakładam je czasami, ale tylko w domu :)
A tak poza tym to Antoś ma ubranka we wszystkich kolorach tęczy.

Ja ubieram Macia w rozne kolory, raz zdarzyła sie nawet bluza rozowa:-) a tak to niebieskie barazowe, zielone, białe...choc prawde mowiac nie ma wielkiego wyboru w kolorach dla takich maluchow

moja oleńka część ciuszków nosi po swoim starszym braciszku, ale oczywiscie króluje kolor różowy(tatuś terrotysta nie uznaje innego koloru dla swojej ukochanej córeczki hi hi hi:happy2::happy2::happy2:)
Tezv.jpg
ib4kp2

my ubieramy mala glownie w dziewczece kolorki...a to z prostej przyczyny, ze tutaj wszystkie ubranka na dziewczynke sa typowo dziewczece..rozowe, liliowe, fioletowe, zolte powiedzmy ze raczej delikatne pastele....ubranka chlopiece sa naprawde meskie uwierzcie mi ...ale czasem j ja ubiore na niebiesko...jeszcze nie zdarzylo mi sie , ze ktos powiedzial , ze to chlopczyk...poprostu ma bardzo dziewczeca buzke

ja ubieram moja corcie we wszystkie kolory z przewaga zielonego. chociaz musze przyznac ze Milenka slicznie wyglada w rozowym, zoltym i ecru.:-):-):-D:-D

Ja ubieram swojego syncia glownie w niebiesko, zolto, bialo. Szukajac ubranek staram sie wybierac rozpinane z przodu od gory do dolu i tu sie zaczyna problme z kolorami. Ostatnio udalo mi sie kupic rampersa i body w paseczki zielono niebieskie i niebiesko czerwone.
Uwazam, ze wiekszosc ubranek jest robiona w kolorach bialy, rozowy, zolty niebieski. Jakby faktycznie innych kolorow nie bylo, o co chodzi?
Szkoda , ze nie natrafilam na nic w kolorze khaki, lubie ten kolor.

no nie chłopca nie wystroilabym na różowo ale lubie go w czerwonym kolorze, granatowym bialym, żółtym i innych ubieram mojego synka we wszystkie kolory oprócz rózowego.

reklama
No a ja się doczekałam mądrego pytania.Jakiś czas temu Oliwka była wystrojona w różowe body i śliczną różową sukieneczkę a ktoś zapytał - a to dziewczynka czy chłopczyk??:szok: Załamka

Do góry