reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak i w co ubrać maluszki

Uwielbiam Mateuszka w niebieskich kolorach. Może dlatego, że jest blondynem i ma niebieskie oczka więc tak ślicznie wygląda na niebiesko :happy: Ale ma też ubranka w kolorze ciemnej zieleni, granatu, body to przeważnie białe lub niebieskie, rajstopki też w różnych odcieniach niebieskiego ale są też żółte, zielone, beżowe. Nie posiadamy żadnego różu, chociaż jak był noworodkiem to miał komplecik różowy i też ładnie wyglądał ;-)
Pozdrawiam

reklama
Mam pytanie Jak ubieracie maluszki na noc? Bo dziś na przyklad jest bardzo cieplo,i normalnie Idke ubieram w body, lub cieniutkie spioszki, ale obawiam sie, ze w nocy zrobi sie zimno i malenstwo mi zmarznie.

Ja ubieram maleńką w body i pajacyka, albo cieniutkie śpioszki i nie przykrywam. W nocy jak się leży to zawsze jest troszkę chłodniej.

jak jest bardzo ciepło to Przemcio śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i nogaweczkami, a jak chłodniej to w kaftaniku i śpioszkach z bawełny. Przykrywam Go zawsze cieniutkim kocyczkiem,ale po chwili i tak jest odkryty.

Tak naprawdę to bardzo lubię moją Żanetkę w niebieskim kolorze, bardzo mi się ten kolor podoba i może dlatego. Nie raz mi się w związku z powyższym zdarzyło, że pomylono ją z chłopcem, ale zbytnio się tym nie przejmuje, bo ludzie mylą ją również jak jest ubrana na różowo, żółto czy pomarańczowo. A przecież widać że to dziewczynka, zwłaszcza jak ma kapelusik na głowie. Dobrze że rozróżniają jak zakładam jej sukienkę :)

Jak były upały to Mateusz sypiał w samym body na krótki rękach i niestety bez przykrycia bo jak go nakrywam, to od razu się rozkopuje ale i tak zawsze był cały gorący. Teraz, jak jest chłodniej to dodatkowo zakładam spodnie od piżamki. Chociaż dziś pewnie założę body na długi rękaw bo i po domu tak teraz chodzi. Ale na dworze zimno i wietrznie.
Pozdrawiam

w upały tylko body na krótki rękawek a teraz jak chłodniej cienkie body na długi lub grubsze na krótki i cienkie śpioszki:-)

reklama
Gdy jest ciepło to zakladam body z krótkim rekawkiem i krótkimi nogawkami...w chłodniejsze noce to ,,body-podkoszulek'' a na to cienkie bawełniane śpioszki...przykrywam lekka bawełniana kołderka,ktora moj maluch skopuje jak mu za goraco:-)

Do góry