reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak i kiedy ściągać pokarm??(laktatory i podgrzewacze)

Ja kupiłam ręczny laktator aventu. Na początku wyzywałam bo nic nie odcigał ale poprostu nie wiedziałam jak to robic poprawnie i mnie bolało przy odciąganiu. Ale po paru próbach udało się. Bez trudu odciągam a jak dobrze zassie to bez wysiłku naleci nawet ze 100 ml ( w nocy jak córcia prześpi karmienie muszę odciągać aby nie zmniejszyć laktacji) Osobiście jestem zdowolona i polecam :-)

reklama
Tez mam reczny laktator aventu i jestem bardzo zadowolona. Tez najczesciej po nocy musze sciagac mleczko jak synek sie nie obudzi na karmienie. Mleko leci szybko i nic nie boli (tzn brodawki nie bola - slyszalam, ze niektore laktatory bol powoduja)

hej wszystkim
mam pytanie, po pobycie moim w szpitalu moja 3 miesieczna coreczka nie chce juz ssac piersi wiec zakupilam laktator elektryczny BABYONO czy moze ktos uzywal takiego, dobry jest? prosze o opinie
i czy laktator przywroci pokarm tzn. zeby bylo wiecej pokarmu bo po tym szpitalu (tydzien bylam) malo leci mleka, wolno sie napelniaja piersi
odciagalam reka ale to malo skuteczne bo duzo mi sie nie udalo odciagnac i prze to pokarm tak slabiutko leci
Ja miałam Tufi elektryczny i odsprzedałam dziewczynie z BB,mleczko do końca ściągał z piersi.
NA produkcję mleka dobrze robi odgazowane piwo (ja piłam Karmi malinowe) i dobre jedzenie,no i polecam herbatkę HIPPA dla karmiących.Ja też byłam w szpitalu na operacji i ściągałam mleczko,oczywiście zaraz po operacji to wylewałam,bo leki,narkoza,ale po powrocie do domu,Julek bez problemu ciągnął,mimo,że był na Bebiku.Pozdrawiam i trzymam kciuki;-).

Tez mam reczny laktator aventu i jestem bardzo zadowolona. Tez najczesciej po nocy musze sciagac mleczko jak synek sie nie obudzi na karmienie. Mleko leci szybko i nic nie boli (tzn brodawki nie bola - slyszalam, ze niektore laktatory bol powoduja)

Też używam avent isis i bardzo sobie chwalę :tak:. Piersi nie bolą a nakładka masująca powoduje, że jest większy komfort stosowania.

Ja bardzo polecam laktator Avents Isis jest szybki i w moim przypadku bardzo pobudzil laktacje,chociaz poczatki byly bardzo bolace.Najpierw moje dziecko musialo wyrobic brodawki a po jakims czasie moglam uzyc laktatora teraz jestem zadowolona:-)

Ja też miałam laktator Avent i byłam bardzo zadowolona:tak:
Próbowałam też w szpitalu taki z pompką (nie pamiętam firmy) ale był do bani:no:

wiola_k na temat laktatora nie mogę nic doradzić bo miałam ręczny i mało go używałam, ale u mnie na pobudzenie laktacji dobrze podziałał kompot jabłkowy (nie przekraczać dwóch szklanek dziennie). Pozdrawiam

Witajcie:)

Mam pytanie odnośnie podgrzewacza i laktatora. Termin porodu mam na maj. Póżniej macierzyński i od września do pracy. Poradźcie mi z jakiej firmy i który jest najlepszy i cenowo? Zastanawiam się nad firmą avent.

Polecam ci bardzo laktator Avent Isis ja korzystam z niego od pół roku, przez ostatni miesiąc kilka razy dziennie i jestem bardzo zadowolona. Bardzo szybko bezbolesnie sciąga mleko i pomimo bardzo duzej eksploatacji nie ma oznak zużycia. Natomiast odradzam ci podgrzewacz do butelek Aventu. podgrzewacz podgrzewa pokarm do odpowiedniej temperatury, jednk gdy sie nie wyjmie butelki po zgaszeniu diody pokarm sie przegrzewa i moze poparzyc dziecko. Poza tym radze wstrzymac sie co do kupienia podgrzewacza bo jezeli bedziesz karmić piersią tak jak ja - moze okazać sie ze podgrzewanie bedzie ci potrzebne okazyjnie a wtedy to wystarczy wykorzystac poprostu goraca wodę. Mój podgrzewacz stoi nowiusieńki w szafce, za to z laktatora korzystam codziennie.

reklama
ja mam laktator Tommee Tippiee, polecila mi pani w sklepie jak kupowalam razem z butelką bo niby jakaś nowa generacja i smoczek butelkowy mial imitować sutek mamy najllepiej z dostępnych na rynku, wiec kupiłam butelke z laktatorem zaplacilam 120zl, jestem baaaardzo zadowolona, laktatora używam dosć często bo chodzę na uczelnie czasami
a podgrzewacz dostalam od teściowej firmy Canpol ale uzywamj nie za często, wolę osobiście do garnuszka gorącą wodę wlać i w ten sposob podgrzewać mleczko

Do góry