reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak i kiedy ściągać pokarm??(laktatory i podgrzewacze)

ja mam laktator Tommee Tippiee, polecila mi pani w sklepie jak kupowalam razem z butelką bo niby jakaś nowa generacja i smoczek butelkowy mial imitować sutek mamy najllepiej z dostępnych na rynku, wiec kupiłam butelke z laktatorem zaplacilam 120zl, jestem baaaardzo zadowolona, laktatora używam dosć często bo chodzę na uczelnie czasami
a podgrzewacz dostalam od teściowej firmy Canpol ale uzywamj nie za często, wolę osobiście do garnuszka gorącą wodę wlać i w ten sposob podgrzewać mleczko
Mi mąż kupił dokładnie ten sam laktator. Poleciła mu kobieta w sklepie i był rewelacyjny. ściągał pokarm bardzo szybko i przy jednym naciśnięciu nawet sporo tego leciało. Poza tym butelki i smoczki rewelacyjne. Asia nigdy nie miała problemu z piciem z butelki zamiennie z piersią, gdyż smoczek niemal identyczny jak cycuś. A do tego w komplecie sterylizator.
Podgrzewacz: miałam canpola ale szybko sprzedałam. Podgrzewanie trwało godzinami, szybciej w garnuszku. A wogóle to wode do mleka albo podgrzewałam wczesniej zagotowaną wodę kilka sekund w czajniku i była akurat letnia albo 15 sekund w mikrofali. Tak więc podgrzewacz uważam za rzecz zbędną.

reklama
Kuzynka to zamrazala we woreczkach na dluzszy okres,mozna nawet do pol roku.
A w lodowce mozna w butelce przechowawac zamknietaj,ale to chyba tylko do dwoch dni.
Poszukaj na google jakis informacji,ja osobiscie nie odciagalam,bo karmiolam niestety tylko 2 miesiace i nie bylo co dociagnosc.

ja często odciagam mleko i zamrażam; mam do tego specjalne kubeczki Avent i przechowuję w zamrażalniu, jak na razie zużywałam po ok.miesiącu, ale ponoć można miec zamrożone nawet pół roku

odciagniete mleko mozna przechowywac 24 godziny w lodowce ale nie na drzwiach lodowki, zamrozone podobno mozna trzymac pol roku, nie wiem nie bedziemy tego praktykowac, nasz lekarz mimo wszystko poleca aby odciagnac i podac aby nie trzymac w lodowce wcale. i wazne raz wlozone do lodowki i podane nie moze byc ponownie przechowywane, ani ponownie podgrzane po najdalej pol godzinie nalezy wylac. tak samo ze sztucznym, dwa razy nie mozna podgrzewac, i jak nie zje to trudno nie mozna drugi raz podac pozniej.

pisze jeszcze raz bo sie dowiedzialam ze nie powinno sie zamrazac mleka matki ze wzgledu na to ze wraz z rozwojem dziecka zmienia sie sklad mleka matki, dostosowujac sie do potrzeb dziecka i po pol roku jego potrzeby sa zdecydowanie inne jak na poczatku.:happy:

Witam,
Najlepiej jak w szpitalu wyprubujesz ich laktator i będziesz wiedziała jaki Ci będzie pasował, ja mam ręczny Aventa i jestem zadowaolona, cena przestępna i skuteczny choć wole odciągać ręką :-) a pozatym na szczęście odciągałam tylko 2 razy i właściwie mój laktator leży w szufladzie :-)

Pozdrawiam

reklama
Ja nie używałam laktatorów, ale położne polecają elektryczne , szczególnie firmy Madea ( chyba tak , albo madela, nie wiem dokładnie), podobno są najlepsze. Widziałam jak dziewczyny w szpitalu ściągały tym laktatorem wyglądało że jest ok.

Do góry