reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

jak wyglada teraz spanie u waszych dzieci? ile godzin an dobe potzrebuja?
Rano wstaje wcześnie, bo ok. 6 (rzadko się zdarza by pospał do 7), drzemka różnie, ale na ogół ok. 14:30 i z reguły śpi 2-2,5 godziny, na noc zasypia przed 21. Czyli razem śpi tyle co Julitka. Mi się marzy, żeby wstawał najwcześniej o 7 :sorry2:

reklama
jak wyglada teraz spanie u waszych dzieci? ile godzin an dobe potzrebuja?
Adaś wstaje przeważnie o 6, pół godziny później to juz od święta. Na noc juz śpi o 20:30, drzemka około południa i trwa około 1,5 godzinki.. W sumie 11 godzin:tak:
Co ja bym dała jakby tak chciał chociaż do 7:30 spać

U nas spanie wygląda tak:
w dzień jedna drzemka ok. 14, tak godzinka
zasypia ok. 21-21.30 i śpi przeciętnie do 7.30-8.00

więc też ok. 11 godzin na dobę, ale moje dziecko nigdy nie miało dobrej melodii do spania:-D

Mojej Zuzi coś się ostatnio pomieszało bo nie ma zamiaru spać w dzień jest tak nauczona że jak ją położe do łóżeczka to nie wyjdzie tylko leży nawet 2 godziny ale spać nie chcę :sorry2:mówi do siebie śpiewa itd
nie wiem czy mam ją zmuszać do tego leżakowania ale zawsze wydawało mi się że dziecko w tym wieku potrzebuje jeszcze odpoczynku w dzień ...
za to łączna liczba godzin snu w ciągu doby się nie zmieniła wcześniej zasypiała ok 21 i spała do 8 a wczoraj np bez spania w dzień zasnęła przed 20 i jeszcze śpi a już jest po 9 :sorry2: jak z tym jest u was ?

Mateusz zasypia między 19-20 (jak gdzieś jesteśmy to później) a wstaje między 6-8 w dzień już nie śpi bo nie da się położyc jak prubuję go dac spac to są wrzaski, lament, płacz więc odpuściłam

U nas też jest drzemka w dzień. Kładę go 13-14 i śpi 2-4godziny. Choć wczoraj kulał się w łóżeczku 1h zanim zasnął. Ja myslę,ze skoro Zuzi nie przeszkadza to leżanie to niech sobie odpocznie w ten sposób,bo mam takie zdanie jak Ty Luandzia.:tak:

reklama
Luandzia, wychodzi na to, ze Zuzia czy z drzemka, czy bez, to spi ponad 12godz na dobe. to i tak sporo w porownaniu do Julitki, bo u niej jest max 11godz.
moja gwiazda juz dluzszy czas nie sypia w dzien, bo brakuje jej doby. czasem tylko padnie w samochodzie, jak jedziemy.
jestem w szoku, ze Zuzia potrafi tak dlugo lezec w ;lozeczku. jesli jej to nie przeszkadza, to niech sobie lezy, bo nieraz Julitka gdy byla marudna i zmeczona wten sposb regenerowala sily i pozniej szalala

Do góry