reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

reklama
A u nas nadal 2 drzemki w ciągu dnia po 1,5h., ale jak mu się pośpi 3h co zdarza się bardzo rzadko to już więcej nie idzie spać.

no tak, ale jak pozniej z pojsciem spac na noc? bez problemow?
Praktycznie bez problemów, pół godziny później niż zwykle. On nawet jak ma drugą drzemkę ok. godziny(bo często się zdarza, że ma 2 drzemki jak jeżdżę z nim autobusami to śpi rano ok. 9:30 i po południu ok. 16) do 17 to i tak najpóźniej o 19 już idzie spać na noc.

a ile w sumie wasze dzieciaki spia w ciagu doby? piotrek spi ok 10-11 godzin. zastanawiam sie czy to nie malo. choc z drugiej strony wcale nie wyglada na spiacego. wrecz przeciwnie- odnosze wrazenie, ze moglby wcale nie spac w ciagu dnia. nigdy nie jest marudny i zawsze jest tak, ze bawi sie pieknie a ja go biore i myk do lozeczka bo po prostu przyszla stala godzina spania. tak jest w poludnie i wieczorem :tak:

Oskar też mało śpi. W nocy jakieś 10 godzin, potem godzinę, max półtorej w ciągu dnia. Ja myślę, że to za mało :dry: Rozregulował się po chorobie, wcześniej spał więcej w nocy (od 20-7), teraz budzi się o 6:baffled:

Adaś spi noca 10 godzin a w południe 1(1,5 max) godzinkę czyli Iza na to wygląda, że nasze dzieci nie potrzebuja tyle snu

reklama
Tuśka śpi w nocy ok 11 godzin w dzień 2 godziny w sumie zazwyczaj bilanś wychodzi na 13 godzin bo jak obudzi się wcześniej to w ciągu dnia pośpi dłużej :tak:

Praktycznie bez problemów, pół godziny później niż zwykle. On nawet jak ma drugą drzemkę ok. godziny(bo często się zdarza, że ma 2 drzemki jak jeżdżę z nim autobusami to śpi rano ok. 9:30 i po południu ok. 16) do 17 to i tak najpóźniej o 19 już idzie spać na noc.

I ponawiam swoje pytanie nie chcesz zamienić się na dzieci?:rofl2::-D:-p

a ile w sumie wasze dzieciaki spia w ciagu doby? piotrek spi ok 10-11 godzin. zastanawiam sie czy to nie malo. choc z drugiej strony wcale nie wyglada na spiacego. wrecz przeciwnie- odnosze wrazenie, ze moglby wcale nie spac w ciagu dnia. nigdy nie jest marudny i zawsze jest tak, ze bawi sie pieknie a ja go biore i myk do lozeczka bo po prostu przyszla stala godzina spania. tak jest w poludnie i wieczorem :tak:

Twoje dziecko to chodzący ideał:-) jak Majandra się nie zgodzi to może Ty się wymienisz ;-):rofl2: a tak na poważnie to zauważyłam że jak dzienno nocny bilans małej nie przekroczy 12 godzin spania to dzień jest do bani wiecznie jęczy i marudzi:baffled::confused:

Do góry