reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Maciuś zasypia ze smoczkiem i dopiero dziś w nocy po raz pierwszy po przebudzeniu zasnął z powrotem chyba bez smoczka. Nie wiem, bo nie wstawałam do niego. Próbowaliśmy odzwyczaić, ale nie jesteśmy w stanie znieść tej histerii.:no:

reklama
A u nas ostatnio sie dzieje tak, że mały budzi się do butli o 3:30 i biorę go do nas, bo inaczej pobudka a tak to jeszcze pośpimy do 5:30:tak:

Wczoraj był tak zmęczony, że nie zjadł kolacji i obudził sie o 22 z rykiem. po butli spał do 4 a na dobre wstalismy o 6:20:szok:

Krzysio przespał dzisiaj pierwszy raz całą noc w łóżeczku, zazwyczaj nad ranem brałam go do nas bo był cyrk...
Smoczka nie używamy wogóle więc jeden problem z głowy;-)

Mateuszek dziś w nocy o 24 obudzil się wyspany , pelen energii a oczy jak 5 zl:szok: :-D chcial się bawić :tak: śmial się do mnie a jak gasilam światlo w pokoju to marudzil:-(
pić:no: więc dalam mu mleczko to je wypil ale o spaiu dalej nie myślal wkońcu jakoś po 1.15 usnol:tak:

ja wlasnie nie cche uczyc julitki w nocy pic, bo z opowiadan doswiadczonych mam wiem, ze to nie rozwiazuje problemu budzenia sie dzieci w nocy, tylko go poteguje. dzieci sie szybko do tego przyzwyczajaa, pozniej jak sa starsze, to chce im sie tez siku i tak w kolko.

Na pierwszą drzemkę dziś musiałam sie nieźle namęczyc, żeby usnął. U nas w pokoju 29stopni. :szok::szok::szok:Masakra, sauna za darmo.:tak: 1,5 godziny go usypiałam.
Adaś ogólnie zaczął lepiej sypiac, teraz wstajemy średnio o 6:30 a nie o 5.:-D

Maciuś obudził się ok. 3, byliśmy nieprzytomni, więc wzięliśmy go do siebie i pospaliśmy do 6:45. Pierwszą drzemkę robi teraz, właśnie zasnął. Wcześniej nie chciał spać, bo byliśmy na spacerze i chyba mu było za gorąco. Jak wracaliśmy dostał mleko i już był gotów po nim zasnąć, ale zrobił kupę:wściekła/y: Od wczoraj usypiamy go całkiem bez noszenia przed położeniem do łóżeczka, jeszcze wczoraj trochę się buntował, ale dziś już nie.

Agulka, no saunę macie okropną. U nas ok. 22 stopnie.

reklama
Zuzka chyba na dobre przestawiła się na jedną drzemkę w ciągu dnia dzisiaj np obudziła się o 8 rano potem zasnęła o 10 i spała do 13 i tyle na noc idzie spać ok 20 -20.30.Na szczęście ona jest dość elastyczna jeżeli chodzi o spanie i jak chodzimy w poniedziałki na kurs tańca to trochę ją przetrzymuje albo kładę spać drugi raz żeby wytrzymała do 21.30 .

Do góry