reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak i ile śpią Wasze Pociechy?

Adaś z okazji miesięcznicy dziś zrobił nam niespodziankę i pozwolił całej rodzince spac do 7:30. Pierwszy raz tak długo spał.

reklama
Qurcze, a u mnie jakiś regres z tym spaniem...
Do niedawna Tymo zasypiał między 17:30 a 18:30 i spał bez przerwy do 5:00-6:00.
I nie dało się tego nijak zmienić.
A teraz zasypia mniej więcej tak samo ale budzi się co wieczór między 21 a 22, godzinę baraszkuje, następnie dojada i dopiero zasypia. Ale żeby było śmieszne budzi się już ok. 4:00 nad ranem. Czasem uda mu się jeszcze przysnąć na godzinkę czy półtorej ale częściej musi się z godzinę albo i dłużej pobawić, zjeść i dopiero wtedy można pomyśleć o ponownym położeniu go spać. Nie wiem co to jest za moda. Może to przez ząbki tak mu się skaszaniło spanie?

Qurcze, a u mnie jakiś regres z tym spaniem...
Do niedawna Tymo zasypiał między 17:30 a 18:30 i spał bez przerwy do 5:00-6:00.

To wcześnie zasypia:szok: A nie możesz go przetrzymać tak do 19.00-19.30? Sam o tej godzinie pada?
Olo zasypia ok. 21.00, w nocy z reguły dwa razy go karmię na półśpiąco i śpi tak do 7.00-7.30. Dzisiaj w nocy coś fajnego mu się śniło, bo się tak słodko uśmiechał mmmmm super widok:-D Poza tym na śpiąco przewraca się na brzuszek i siada, po czym ląduje centralnie na twarz:tak::-D Normlanie lunatyk cy cuś:szok:

Kuba też tak ostatnio ma, że podczas snu wstaje i nagle przewraca się na poduszke i spi dalej, ale zazwyczaj wypina wtedy dupke do góry :laugh2:

Kuba też tak ostatnio ma, że podczas snu wstaje i nagle przewraca się na poduszke i spi dalej, ale zazwyczaj wypina wtedy dupke do góry :laugh2:

skad aj to znam! ogolnie ulubiona pozycja do spania jest na brzuszku z podkurczonymi nozkami i wypieta dupka. nad raznem to jultikas juz tak "tancuje" po calym lozku, ze czasem mnie kopie a konczy sie to spaniem w poprzek lub do gory nogami:-):-)

nie wiem czy wasze dzieciaczki spia same w lozeczkach, czy z wami. jultika spi od poczatku z nami. w lozeczku tylko w dizen. mmay zamair ja niedlugo przeniesc do lozeczka na noc, ale obawiam sie, ze ona nie umie samodzielnie spac. pewnie bede co chwila musiala wstawac do niej,zeby albo dac smoka,albo przytulic. tak jest teraz,bo jak sie wierci, to czesto jeczy, wiec daje je smoka. a jak nie dam, to sie zaraz rozbudzi i juz sama nie usnie. wasze dzieci tez pottzebuja smoka do spania? poradzcie mi madre glowy, co robic?

skad aj to znam! ogolnie ulubiona pozycja do spania jest na brzuszku z podkurczonymi nozkami i wypieta dupka. nad raznem to jultikas juz tak "tancuje" po calym lozku, ze czasem mnie kopie a konczy sie to spaniem w poprzek lub do gory nogami:-):-)

U nas to samo ale szok myślałam że z Igorem coś nie tak że tak dziwnie śpi:szok::szok::-D:-D:-D dawno na ten wątek nie zaglądałam (czyt dwa dni hihihi jak na mnie to bardzo długo)

reklama
nie wiem czy wasze dzieciaczki spia same w lozeczkach, czy z wami. jultika spi od poczatku z nami. w lozeczku tylko w dizen. mmay zamair ja niedlugo przeniesc do lozeczka na noc, ale obawiam sie, ze ona nie umie samodzielnie spac. pewnie bede co chwila musiala wstawac do niej,zeby albo dac smoka,albo przytulic. tak jest teraz,bo jak sie wierci, to czesto jeczy, wiec daje je smoka. a jak nie dam, to sie zaraz rozbudzi i juz sama nie usnie. wasze dzieci tez pottzebuja smoka do spania? poradzcie mi madre glowy, co robic?

Mateuszek spi sam w lozeczku od poczatku a smoczka potrzebuje tylko do usniecia a w nocy jak sie obudzi to daje mu sie napic i spi dalej

Do góry