reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

ja prawie od początku ciąży smaruję brzuch i piersi ( a co za tym idzie brodawki też) oliwką, nie wiem na ile chodzi tu o specjalne maści a na ile po prostu o to żeby brodawki przyzwyczaiły się do wzmożonego dotyku, na razie jest ok, zobaczymy jak będzie jak się dzidzia pojawi.

reklama
Dziewczyny, ja też tęsknię za ciepłymi kąpielami. Biorę tylko prysznic teraz (ale za to ciepły!), chociaż przeczytałam , że kąpiel do 38 stopni jest bezpieczna i że tak naprawdę, jeśli temp. robi się niebezpieczna dla płodu- kobieta instynktownie sama wychodzi z wanny, bo jej się w takiej temp robi słabo.
Słuchajcie, a co u Was ze spaniem- przeczytałam, ze w ciąży mozna tylko na lewym boku, ale nie wiem czy to już teraz, czy w bardziej zaawansowanej ? Bo mnie spanie tylko na jednym boku całą noc już wykańcza...

ja podobnie... samruje sie od początku... ale tak bardziej w sumie jak mi się przypomni... i suty też od razu samrowałam, ale ostatnio zauważyłam, że mega wysuszone są i czasem aż skóra się z nich łuszczy, więc zaczęłam się bardziej przykładac do smarowidełek ;)

w pierwszej ciazy smarowalam sie w promocji kremami dla kobiet ciezarnych i jedna mascia smarowalam brzuch , boczki, piersi...
teraz nivea balsam nawilzajacy a raczej mleczko i tez wszystko nim smaruje, nic wiecej nie kupilam. Jakos nie panikuje w tej ciazy ze wszystkim jak w pierwszej ;-)

piersi mnie strasznie swedza kurde... od 2 dni juz :dry:

Krem na rozstępy na uda, brzuch, tyłek i to co nad tyłkiem z tyłu - teraz Erisu, krem do biustu Mustelli, na resztę balsam do ciała i raz w tygodniu na całe ciało oliwka dla ciężarówek z Rossmana, po pellingu. Raz w miesiącu u kosmetyczki preparaty na całe ciało. Za klika dni zacznę używać kremu do brodawek.
Wczoraj rano na wewnętrznej stronie ud zauważyłam swędzącą czerwoną wysypkę, od razu się przestraszyłam, no ale paskudztwo zniknęło i nic nie swędzi. :-)

w pierwszej ciazy smarowalam sie w promocji kremami dla kobiet ciezarnych i jedna mascia smarowalam brzuch , boczki, piersi...
teraz nivea balsam nawilzajacy a raczej mleczko i tez wszystko nim smaruje, nic wiecej nie kupilam. Jakos nie panikuje w tej ciazy ze wszystkim jak w pierwszej ;-)

piersi mnie strasznie swedza kurde... od 2 dni juz :dry:

Mnie swędzą od grudnia :/ bo się rozciągają i rozciągają :/

reklama
forever czytając twoje posty w tym wątku czuję się taka zaniedbana...

traschka nie przejmuj się ja też jak czytam nieraz o tych wizytach forever u kosmetyczki i maseczkach to aż się zastanawiam co ze mną jest nie tak ,że ja u kosmetyczki byłam dwa razy w dodatku na regulacji brwi ;-) W tej chwili wcale nie chodzę bo robię to samodzielnie w domu.

Do góry