reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

reklama
No właśnie nie zamiast- tylko jedno i drugie mam brać...

I się zastanawiam.

Nie zrozumcie mnie źle, ale trochę szkoda mi kasy :zawstydzona/y: na te tabletki...
Tym bardziej teraz jak oboje nie mamy pracy...

Poza tym nie chce urodzić 8 kg Dziecka- a sama jestem Pulchniutka... ;-)

agatka eee...jakieś to dziwne. Jak masz dobre wyniki i nie argumentował specjalnie po co te drugie witaminy to chyba bez większych wyrzutów sumienia nie musisz ich kupować. Ja bym nie kupowała w każdym razie, bo też liczę każdy grosz teraz.

Agatka ja własnie teraz biore Prenatal DHA + Prenatal Classic i za dwupak dałam tylko 45zł, więc one jakoś bardzo drogie nie są.

DHA jest niezbędny do prawidłowego rozwoju dziecka, więc ja go biore od 7 m-cy + standardowe witaminki, ale tylko dlatego że nie lubie ryb i nie jadam ich przez całą ciąże (jedynie karpia w wigilię), a tylko one zawierają kwasy Omega3.

Decyzja należy do ciebie. Nie obawiaj sie przyrostu wagi dzidzi, bo mimo że faszeruje sie witaminami od samego poczatku ciąży, to moja mała jest bardzo drobna ;-)

Moja ginka tez stwierdzila, ze witaminy to nie cukierki. Najwazniejsza jest zbilansowana dieta. Witamine w tabletce nalezy brac gdy wystepuje jej niedobor, a jak wszystko jest ok, to trzeba uwazac bo hiperwitaminoza jest duzo niebezpieczniejsza niz awitaminoza.

Nie kupię tych witamin. Tzn wstrzymam się do kolejnej wizyty. Zapytam go po co te witaminy skoro wszystko jest "książkowo" (bo sam mi tak powiedział). A jeżeli mam coś brać to powiem, że albo jedno, albo drugie...

eh...

Dziewczynki dzięki za rady! :happy:

Moja ginka tez stwierdzila, ze witaminy to nie cukierki. Najwazniejsza jest zbilansowana dieta. Witamine w tabletce nalezy brac gdy wystepuje jej niedobor, a jak wszystko jest ok, to trzeba uwazac bo hiperwitaminoza jest duzo niebezpieczniejsza niz awitaminoza.

moja ginka mowi to samo !! co za duzo to niezdrowo, nawet jak ma byc zdrowo ;)

Dziewczyny, wystarczy zajrzeć na opis produktu w nezie... Prenatal classic to witaminy i mikroelementy, a Prenatal DHA to kwasy DHA i EPA oraz wit. E. Nie dubluje się nic [dodatkowa ilość wit. E, ale nie podwojona], tylko uzupełnia. To tak, jak w Femibionie bodajże, gdzie są 2 tabletki z różnym składem.

reklama
dziewczyny, ja trochę z innej beczki - czy smarujecie już sobie brodawki? Ja jestem w posiadaniu lanomaści z Ziajki i na opakowaniu jest napisane, żeby zacząć 2 m-ce przed porodem w celu zahartowania brodawek. A to przecież już!
Nie myślicie, że to ciut za wcześnie - sama nie wiem...

Do góry