reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

reklama
87cm
Przed ciaza mialam ok 68cm (nie pamietam dokladnie), a w pierwszej doszlam do rowno 100cm.

hehe, no ja nie byłam wcześniej taka szczuplutka, zresztą nigdy nie miałam pieknej talii nawet jako chudzielec, taka budowa niestety. Jestem najszczuplejsza pod biustem i raczej podkreślam to miejsce.

traschka dopiero kilka z nas napisała, czekaj dalej co bedzie. Ja jestem nie za wysoka mam 162 cm wiec to też od tego zależy. A przed ciążą nie wiem ile miałam :zawstydzona/y:

aaga, justynka, dziękuje Wam za odpowiedź....
Kurcze to ja nie rozumiem dlaczego mnie "tam" ciągnie:eek: Jest to bardzo nieprzyjemne uczucie.

agatka, nie wydaje mi się by krem wyszczuplający był dobry dla kobiet w ciąży, mimo iż pisze że jest na rozstępy. Takie kremy (wyszczuplające) mają składniki termoaktywne, czyli rozgrzewające skórę..I nie sądzie by były dobre w naszym stanie.
Wiem również że będąc w ciąży należy odstawić wszelkie kremy przeciw zmarszczkowe:tak::tak:

Dziewczyny czy Wam też drętwieją ręce (dłonie)?
Pytałam o to moją ginke... bo dodatkowo czasem mam skurcze nóg. Poleciła mi magnes (na skurcze mięśni) i potas (na drętwienie).
Poleciła mi Asaprgin
Jeśli chodzi o samą dawkę magnezu (jeśli nie męczyły by mnie/nas drętwienie) to powinna wynieść nie więcej niż 250mg na dzień.
A jak jest u Was?

barmanka mnie strasznie drętwieją ręce... ale ja to najprawdopodobniej mam z kręgosłupa. Idę jutro do gina to sie go zapytam, co on o tym sądzi

barmanka mie też drętwieją ręce. I niebawem chyba będę musiała ściągnąć obrączkę bo coraz bardziej puchną i boję się, że za kilka tygodni będzie to już niemozliwe...

reklama
traschka ja już ściągnęłam obrączkę i wkładam ją tylko jak gdzieś idę, w domu chodzę bez niej, bo mi się porobiła pod nią skóra taka jak po odparzeniu.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry