reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

U nas hit - "kołko" "bę" -kółko graniaste i bęc... matko, już nie mam siły się kręcić, a Natalka podchodzi, bierze za rękę i "kołko", "kołko"... no i jak odmówić? Bo po jakimś czasie to mówię, ze mnei nogi bolą...

reklama
Iga też "JAJO" ale to dlatego, że uwielbia jajka (kurze;-)), jak tylko otwieram lodówkę to już przy mnie stoi i woła jajo, jajo.

"ciocia", Oskar nadal nie chce mówić....ale za to rano biegnie do Oskara podnosi rękę i wołą "CZE"

słodziaki te nasze maluchy

Zuzieńka też coraz więcej zaczyna mówić.
a "jajo" to jest na porządku dziennym. JAkikolwiek sklep mijamy od razu woła "jajo" (z niespodzianką), ale kurze też, bo je uwielbia!
Syla- Zuzia ma kolege OSkara i woła na niego "Kokal".
Poza tym "ujuju" tzn "wuju"
"kółko" wychodzi jej rewelacyjnie!
na ciocię woła nie ciocia tylko "ciociu"
Natalka to jest "Kaka" tak samo jak na kaczkę :-D
i wszystkie inne podstawowe dwusylabowe słowa
najbardziej podoba mi się jak pokazuje "mucha" bo nie nazwała sobie jej jeszcze więc robi obroty oczkami i mówi" bzzz" że tak lata mucha! :-D uwielbiam to! a wszyscy się śmieją z tego! :-D

u nas jajo tez. z tym, ze wola, a nie lubi ;-)

poza tym koman (komar) i alarm. mis, bobr, kuki (krolik), fowa (sowa) i zdzis (lis)- to z franklina, wlew (lew). odpowiada na pytanie jak ma na imie (mowi 'Tosia' albo 'Tusia'), mowi jak ma na imie tato (Guba) i mama (mama albo Asia). o ciociach mowi po imieniu- Aga i Oja (Ola).

hitem sa kafki (truskawki), fafa (wafle) i czesie (czeresnie). gada non stop i to takie skomplikowane slowa, ze ja wymiekam! zreszta zdania cale tez mowi.

magdus, kolko u nas ze 3miesiace juz cwiczone. ale teraz Tosina tanczy z misiem albo franklinem i my mamy spokoj.

a jesli chodzi o piosenki to Tosia zaczyna spiewac w duetach :-)

i nazywa czesci ciala :-) prawie wszystkie :tak:

No niezle dzieciaczki mowia, super. Ja tez w sumie moglabym wymieniac, ale od dawna Tusiek pytany jak ma na imie mowi "Nanan". A jak sie pytamy ile ma lat za kazdym razem odpowiada "tzy" no wiec duzego juz mam synka;-) Ciekawe ile bedzie mowil jak bedzie mial faktycznie tyle. A jak sie wazy codziennie rano na wadze to mowi "szesc". "Ciocia" mowi tez rewelacyjnie. Smieszne te Nasze dzieciaki:-)

Nadia tez śpiewa. Bierze Mateusza mikrofon bezprzewodowy i śpiewa po swojemU. A tak to przezywa, że mozna sie zasikać ze śmiechu:-D

Ze spiewaniem u Nas jest tak, ze Natek ma chyba juz wyrobiony gust i lubi piosenki, gdzie basy daja o sobie znac;-) Jak jedziemy autem i maz przelacza na inna muzyke mowi "ta nie" i musimy szukac czegos rytmicznego, dlatego tez wygrzebalismy ostatnio stara plyte z przebojami DJ BOBO:-p i Tusiek jak teraz wsiada do auta to zaraz mowi "bobo". Poza tym z jego ulubionych nowosci (moze kojarzycie) jest piosenka Rihanny umbrella i Natek spiewa ee ee wtedy jak ona spiewa. No i Mika "relax" uwielbia ja spiewac.

reklama
A moje dziecko ma od kilku dni na topie PLastusia. Krzysiek odszukał na płycie jeszcze Dawida 3 odcinki Plastusiowego pamiętnika i kilka razy dziennie Plastuś. Książke też juz od Dawida wyciągnęła:-)

Do góry