reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

U nas hit - "kołko" "bę" -kółko graniaste i bęc... matko, już nie mam siły się kręcić, a Natalka podchodzi, bierze za rękę i "kołko", "kołko"... no i jak odmówić? Bo po jakimś czasie to mówię, ze mnei nogi bolą...

reklama
Iga też "JAJO" ale to dlatego, że uwielbia jajka (kurze;-)), jak tylko otwieram lodówkę to już przy mnie stoi i woła jajo, jajo.

"ciocia", Oskar nadal nie chce mówić....ale za to rano biegnie do Oskara podnosi rękę i wołą "CZE"

słodziaki te nasze maluchy

Zuzieńka też coraz więcej zaczyna mówić.
a "jajo" to jest na porządku dziennym. JAkikolwiek sklep mijamy od razu woła "jajo" (z niespodzianką), ale kurze też, bo je uwielbia!
Syla- Zuzia ma kolege OSkara i woła na niego "Kokal".
Poza tym "ujuju" tzn "wuju"
"kółko" wychodzi jej rewelacyjnie!
na ciocię woła nie ciocia tylko "ciociu"
Natalka to jest "Kaka" tak samo jak na kaczkę :-D
i wszystkie inne podstawowe dwusylabowe słowa
najbardziej podoba mi się jak pokazuje "mucha" bo nie nazwała sobie jej jeszcze więc robi obroty oczkami i mówi" bzzz" że tak lata mucha! :-D uwielbiam to! a wszyscy się śmieją z tego! :-D

u nas jajo tez. z tym, ze wola, a nie lubi ;-)

poza tym koman (komar) i alarm. mis, bobr, kuki (krolik), fowa (sowa) i zdzis (lis)- to z franklina, wlew (lew). odpowiada na pytanie jak ma na imie (mowi 'Tosia' albo 'Tusia'), mowi jak ma na imie tato (Guba) i mama (mama albo Asia). o ciociach mowi po imieniu- Aga i Oja (Ola).

hitem sa kafki (truskawki), fafa (wafle) i czesie (czeresnie). gada non stop i to takie skomplikowane slowa, ze ja wymiekam! zreszta zdania cale tez mowi.

magdus, kolko u nas ze 3miesiace juz cwiczone. ale teraz Tosina tanczy z misiem albo franklinem i my mamy spokoj.

a jesli chodzi o piosenki to Tosia zaczyna spiewac w duetach :-)

i nazywa czesci ciala :-) prawie wszystkie :tak:

No niezle dzieciaczki mowia, super. Ja tez w sumie moglabym wymieniac, ale od dawna Tusiek pytany jak ma na imie mowi "Nanan". A jak sie pytamy ile ma lat za kazdym razem odpowiada "tzy" no wiec duzego juz mam synka;-) Ciekawe ile bedzie mowil jak bedzie mial faktycznie tyle. A jak sie wazy codziennie rano na wadze to mowi "szesc". "Ciocia" mowi tez rewelacyjnie. Smieszne te Nasze dzieciaki:-)

Nadia tez śpiewa. Bierze Mateusza mikrofon bezprzewodowy i śpiewa po swojemU. A tak to przezywa, że mozna sie zasikać ze śmiechu:-D

Ze spiewaniem u Nas jest tak, ze Natek ma chyba juz wyrobiony gust i lubi piosenki, gdzie basy daja o sobie znac;-) Jak jedziemy autem i maz przelacza na inna muzyke mowi "ta nie" i musimy szukac czegos rytmicznego, dlatego tez wygrzebalismy ostatnio stara plyte z przebojami DJ BOBO:-p i Tusiek jak teraz wsiada do auta to zaraz mowi "bobo". Poza tym z jego ulubionych nowosci (moze kojarzycie) jest piosenka Rihanny umbrella i Natek spiewa ee ee wtedy jak ona spiewa. No i Mika "relax" uwielbia ja spiewac.

reklama
A moje dziecko ma od kilku dni na topie PLastusia. Krzysiek odszukał na płycie jeszcze Dawida 3 odcinki Plastusiowego pamiętnika i kilka razy dziennie Plastuś. Książke też juz od Dawida wyciągnęła:-)

Do góry