reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

moje dziecko nauczyło się nowego znaczenia słowa "jaja". Tzn mówi że tata robi sobie z niej jaja! Z tym że wychodzi jej to "tata jaja" hmmm :rofl2:
Poza tym mówi, że jest babci ptysiem, ale tak jej ten ptysiu wychodzi że nie umiem powtórzyć. :-D
No i murzynek "bamo". :-p

reklama
To na to wychodzi Mala, ze Zuzia tez robi sobie jaja z taty;-)

Jakas Pani uwierzyla chyba, ze Natek ma 3 lata..jaki juz duzy chlopczyk jestes...Bo Tusiek pytany ile ma lat odpowiada 3 i na imie Nanan, ale ostatnio udalo mu sie wymowic z "t", brzmialo jak faktycznie u trzylatka;-) Stalo sie tez codziennoscia, ze Natek codziennie sie wazy i mowi "szesc". Wczoraj znalazl zdechla muche na ziemi, wzial ja za skrzydla i patrze na niego co robi a ten myk do toalety, sam juz dosiega klamki wiec sobie otworzyl i rzucil ja do sedesu i powiedzial "paaa (machajac) bzzz aaaa boom boom - baba" okazalo sie, ze tak wyrzucal kiedys z babcia.

Zagadka: Oli zaczął mówić "GAGA PO" - macie jakieś pomysły co to oznacza?

Przykładowe słówka z jego słownika: łoło - sok, babam - banan, hrrr - spać itp. Szczęśliwie takich "własnych" słówek nie ma tak wiele i można się z nim dogadać :-)

No co Ty, niech inne kobietki też mają szansę ;-)

Aaa zapomniałam napisać, że "gaga" to wielooofunkcyjne słowo, np. w Olinkowym słowniku oznacza wszystkie warzywa po kolei i niektóre owoce ;-)

Moze chodzi o to, ze gorace? Nie mam pojecia, czasami trudno dzieci rozszyfrowac;-) To co to oznacza Doxa?

nie, nie akurat nie o gorące! Fakt, czasem trudno odszyforwać nasze dzieciaczki, ale szczęśliwie w końcu się udaje :-)
No dobra, powiem. To jest poprostu hulajnoga, którą jeździ teletubiś Po :-) :-)

reklama
Do góry