reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

Tusiu spi z reguly dwa razy w ciagu dnia i jest mi to na reke bo moge wiele zrobic w tym czasie w domu. Rzadko sie zdarza, ze nie spi popludniu to wtedy klade go troche wczesniej spac a z reguly zasypia dopiero po 21, a w nocy sie przebudza i niestety nie raz trudno mu zasnac.

reklama
Tola spi od 20:30-21 do ok.7. budzi sie bardzo rzadko, tylko jak ma duzo wrzaen w dzien, wychodza zeby czy boli brzuch - wtedy jest to 4-5 rano. w dzien spi od ok.13. od 1,5 do 3h. niezaleznie od tego,o ktorej zasnela budze ja o 16, o ile oczywiscie sama wczesniej nie wstanie

Dzięki za odpowiedzi. Próbuję przestawić trochę dzień Natalki, ale widze, że ona potrzebuje mnije snu niż pozostałe dzieci :-( Ma zwykle dwie drzemki w ciagu dnia, ale jak się jej jedną stara skrócić albo zliwkidowac to urzadza jką sobie po pójsciu spać, po jakims czasie budzi się, bawi dalej i dopiero idzie spać na noc.

Magdusiek ja nie jestem pewna czy Natalka rzeczywiście potrzebuje mniej snu. W skali doby, to ona śpi porównywalnie do innych dzieci! U niej to raczje problem jest w długości nieprzerwanego snu!
Ale nie mam pojęcia jak to zmienić, żeby np. spała raz w ciągu dnia a drugą drzemkę dodać do snu nocnego!

Doxa, policzyłam, ma mniej o około 2 godziny. No i to o czym Ty piszesz, jak jej dodac drzemkę do nocy;-) Póki co ma obydwie skracane. Zaczyna byc wczesniej zmeczona ale niestety z tego zmeczenia póki co snu nie ma, poczekamy jeszcze na efekty.
Po ostatnim tygodniu ja wygladam jak cień, a moja córka kwitnąco :-) A jakis czas temu myslałam, ze nie mozna wygladac gorzej. Człowiek jest omylny :-)

Dzis Natalia wdrapała sie sama na wózek, juz jakis czas temu próbowała, ale próby zostały ukrócone w zarodku, dzis wyczaiła moment, ze nikt nie patrzył, myk i juz była na górze, siedziała sobie zadowolona.

Magdusiek - Twoja Natalka to niezła akrobatka :-)

A ja pragnę poinformować, że w czwartek o godz. 16:15 moje dziecię majestatycznie zrobiło trzy samodzielne kroczki !!! :-)

Gratulacje dla Tymka!!!!

Doxa, jeszcze będziesz miała dość....:-)

ja po dzisiejszym spacerku jestem wykończona;-), za nic nie ma siedzenia w wózku, trzeba chodzić i się o wszystko potykać, no więc wolałam żeby trzymała mnie za palec....
mój krzyż dziś dostał niezłą szkołę jazdy;-)

reklama
Do góry