reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak bardzo aktywne są Wasze maluszki?

Tusiekn - potrafi samodzielnie stać dłuższą chwilkę i czasami zrobi dwa kroczki od mamy do taty ... u lekarza byliśmy wczesniej przed raczkowaniem, które też bardzo późno się ujawniło :-) ( ojej kiedy to było), wtedy powiedział, żeby jak nie zacznie chodzić to pojawić się u niej w grudniu. Więc chyba trzeba bedzie się znowu pojawić.

Syla - faktycznie miałam takie przeczucie, ale skąd ono się wzięło nie mam BZP :-) Często mam takie "wizje". Może to wina mego znaku zodiaku - RYBA.

Kasiek74 - faktycznie chyba tylko uzbrojenie w cierpliwość mi pozostaje. Bo oprócz tego, że Tymek nie biega jego rowój przebiega prawidłowo ! :-)

reklama
Joliczku, nie martw sie.... doczekasz sie biegajacego Tymka... :-)

....jeszcze bedziesz miala dosc, bo do kroczkow gratis dostaniesz: wspinanie, sciaganie, otwieranie szafek, przycinanie palcow, tluczenie w szyby i telewizor czym popadnie... i jeszcze pare innych przeuroczych rzeczy.... :-)

Syla-jestem lutowa :-)

Teddy - to ja najwyraźniej gratisy otrzymałam wcześniej. Wszystko to co wymieniłaś to u nas chleb powszedni :-)

Teddy Ty mnie nie strasz !

Tymek szczerze mówiąc praktycznie tylko z przerwami na spanie, posiłek i spacerek stoi w pionie :-) mało kiedy siedzi. On się głównie bawi na stojąco ;-) oczywiście przy meblach, ścianie i innych oparciach.

KRYSTIANKU JESZCZE NIE MIELIŚMY OKAZJIO POGRATULOWAĆ CI DREPTANIA - GRATULUJEMY !

hihi... Jolik, dzieki.... ja nawet nie pamietam, czy mowilam kiedy on zaczal... ale na dobre rozlazl sie na dzialce, wiec dosc dawno... :-)

ale naprawde, jak dziecko zaczyna chodzic, zmienia sie doslownie WSZYSTKO... :-)
...Krystianowi nawet temperamencik... ;-)

No własnie Teddy Ty chyba zapomniałaś o tym wspomnieć, a ja już myslałam, że tak niedokładnie nadrobiłam zaległości.

No właśnie co do temperamentu ... Tymek ostatnio zrobił się strasznym złośnikiem... denerwuje sie strasznie gdy czegoś czego chce nie dostanie. Najgorsze jest to że zdarzyło mu się w tej złości uderzać głową o pdłogę SZOK :-( Mam nadzieję, że to przejściowe bo inaczej bedzie ciekawie ;-)
Wczoraj na dworze wyciągnęłam go z wózka. Pchał spokojnie wózeczek, ale jak nadeszła chwila włożenia go spowrotem to ... lepiej nie mówić. Do domu wróciłam dosłownie zlana potem :-)

reklama
Jolik, u nas podobnie.
U nas z siedzeniem w wózku jest podobnie.

Ze złością również, tyle że Iga jak się złości to znowu zaczęła (bo już raz ją tego oduczyłam) bić nas po buzi. To dopiero przykre:tak:
Nie raz się też rozkłada na brzuchu na podłodze ze złości.
Przechodzą taki okres, to tak będzie, trochę lepiej trochę gorzej jak w kalejdoskopie:-)

Do góry