reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

reklama
zjadłam ostsnio truskawkę i małego na brzusiu obsypało miał tak kilka dni i posżłam do dermatologa kazała mi odtsawić nabiał i wszystkie warzywa i owoce oprócz marchwi buraków i jabłek gotowanych mogłam tylko wieprzowine chleb ale teraz jem wwszystko oprócz tych najbardziej uczulających nic się nie pogarsza z brzucha mu prawie zeszło na policzku bliżej uszka czasem mała plamka lekko czerwonawa nierzaz wcale niewidoczna

A ja dziś się dowiedziałam, że do 6 miesięcy trzeba uważać z dietą, że włąnsie dlatego zalecane jest tylko mleko matki do 6 miesiąca i że to, że teraz po zjedzeniu np. truskawek nic małemu nie jest to nie powód do uciechy, bo to może wyjść dopiero w przyszłości, że będzie uczulony... ::)

sylwia532 pisze:
dzis w gazecie doczytalam ze truskawki nie tylko uczulac moga ale rowniez moze byc bol brzuszka
to by sie zgadzalo

a w tv mówili że bzdura jest że truskawki uczulają....

ja naprawdę nie wierzę w to so mówią i piszą - sa tp tak bardzo sprzeczne informacje że można wierzyć tylko własnemu dziecku.

nasi rodzice jedli wszystko, większość z nas nie jadło mleka modyfikowanego tylko krowie (stan wojenny, lub inne przypadłości tamtego czasu) no i wiekszość z nas nie ma poważnych alergii i problemów zdrowotnychj tym spowodowanych.
pozwólmy sobie żyć, dziewczyny i zaufajmy naszemu dziecku.

ja jadam wszystko prawie wszystko-boje sie wzymajacych grochu fasoli kapusty(choc po gotowanej kapuscie jest ok)

racja kiedys karmiono mlekiem krowim i nic nie bylo.................

a z ta dieta to roznie co artykol,program inne zdanie-wiec tak jak pisze azik zaufac dziecku

No czasy sie troche zmienily... i chemii troche wiecej we wszystkim...

Swoja droga bardzo mnie ciekawi czy teraz coraz wieksza liczba alergii u dzieci nie jest spowodowana tym ze nas karmiono butla albo za wczesnie dawano nowe pokarmy.. ??? To ze u nas nie wyszlo, nie znaczy ze nie mialo to wplywu na kolejne pokolenia czyli np. nasze dzieci... i tak co pokolenie to slabsze....

???

moje dziecko po truskawkach wygląda jak salamandra plamistqa, tzn jak zjadłam 3 było ok jak więcej obsypały ją czerwone plamy, chyba mogę zapomnieć w tym roku o truskawkach ;)

a ja o arbuzie :( :( :( :( :(
buuuuuuuuuuuuuu
bo Maks dostaje takiego rozwolnienia, że pieluszka aż skacze

a arbuzy uwielbiam

reklama
Aniam pisze:
No czasy sie troche zmienily... i chemii troche wiecej we wszystkim...

Swoja droga bardzo mnie ciekawi czy teraz coraz wieksza liczba alergii u dzieci nie jest spowodowana tym ze nas karmiono butla albo za wczesnie dawano nowe pokarmy.. ??? To ze u nas nie wyszlo, nie znaczy ze nie mialo to wplywu na kolejne pokolenia czyli np. nasze dzieci... i tak co pokolenie to slabsze....

???

w twn sposób rozumując powinnismy (ludzie) dawno poumierać z róznych przyczyn, alergii i innych - ponieważ nasi pra pra pra dziadkowie i dalej jedli jeszcze gorzej...
to chyba nie w ten sposób działa, teraz tylko po prostu medycyna i nauka poszła dalej i wiemy więcej, przez co się bardziej boimy

ale na tą chemię wpływu nie mamy

jesli teraz będziemy dziecko trzymać pod kloszem to zrobimy mu wiekszą krzywdę. to tak jak z chorobami pójdzie do przedszkola to swoje przechoruje (od września Wam powiem czy moje jak dotąd super zdrowe dziecko będzie chorowało )

Do góry