reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

Dziewczyny skąd wiecie co jeść, a czego nie.
Mam z tym kłopot. :(
Przeszukałam cały internet i znalazłam tylko, ze nie można ostrych przypraw, cebuli i czosnku.
Nawet o rozdymajacych pisali, że można w małych ilościach i oberwowac dziecko.
Tak samo o owocach i warzywach- z umiarem, ale wszystko.
I teraz nie wiem.. ???

reklama
ja na początku zaszczuta teściowa bałam sie wszystkiego jesc tzn prawie nic nie jadłam
teraz nie słucham jej niech sobie pogada ja jem prawie wszystko wczoraj sprobowalam pomidora
nie jem ostrego i wzdymających chociaż zjadłam jedną fasolkę w zupie jarzynowej wiec takie śladowe ilosci chyba nie szkodzą
i nie jem kapusty i cebuli pieczarki jadłam czosnek do sosu tez dodawałam

mokkate - bo naprawdę można wszystko, chyba że dziecko jest alergiczne, ze skazą - wtedy mamy problem (np ja, Anik )

ja przy Piotrku mogłam jeśc wszystko, teraz muszę wprowadzxać u siebie pokarmy tak jak u niemowlaka - pojedynczo - sprawdzić czy dziecko reaguje uczuleniem - jak nie jeść nastepne.

jezeli Twoja dzidzia nie jest alergikiem pokarmowym - to próbuj wszystkoego tylko w logicznych ilościach.

Sylwia, Zosi minie tydzień odkąd ją wysypało dziś wieczorem, poprawy żadnej nie widać, raz wysypka jest jaśniejsza, po prostu taka kaszka manna w kolorze skóry , a nagle robi się czerwona, ale nigdy nie schodzi, policzki zrobiły się teraz takie świecące, a na brwiach strasznie sucha skóra, nie wiem czemu w żółtym kolorze.Na pleckachiklatce piersiowej również bez zmian, a przybyło kilka nowych kropek , na głowce.
Pokarmów mlecznych nadal nie jem( ani wołowiny, czy cielęciny).
A na zdjęciu wysypka prezentuje się dużo lepiej niż faktycznie wygląda.

Anik , a co właściwie miał Krystianek?

suszi, moja mała też ma taką wysypkę jak Ty opisujesz. Na policzkach kaszka , raz jej prawie nie widać a raz czerwona.Na pleckach i klatce piersiowej też ma. Tyle, że policzki na\ie są świecące. A na brwiach też miała taką suchą, łuszczącą się skórę ( i to okazało się, że jest to ciemieniucha- nie wiedziałam, że może wyskoczyć na brwiach). Byłam z tym ulekarza. Kazała odstawić nabiał na 2 tyg. , żeby sprawdzić czy to skaza. Kąpiemy ją też w krochmalu. No a ciemienuchę wyczesujemy oi stosujemy płyn Ecolom.

Emila też miala luszczącą sie skórke na brwiach nie wiedzialam ze to ciemieniucha
jak temu zapobiec bo na główce tez tak miala ale trozcze szczotkowalam po kąpieli z oliwka i juz nie widac
ale co robić zeby to nie wróciło bo pamietam ze mojej kuzynki córa miala z tym straszny klopot

Kasiula, trzeba po prostu to wyczesywać i oliwić. I nie wiem, czy jest jakaś metoda, która zapobiega nawrotom.

suszi pisze:
Nie jem żadnych pokarmów zawierających białko zwierzęce, a wysypka jeszcze nie zniknęła.Po jakim czasie powinna zniknąć  jeśli to faktycznie alergia na białko?Jakie słodycze nie zawierają białka oprócz landrynek? :( :mad:

Dziewczyny, ze słodyczy, to możemy chyba też jeść pierniki lukrowane!

suszi z tego co opisujesz to moze byc skaza bialkowa(wlanie charakterystyczne sa takie "lakierowane"policzki,takie swiecace-tak wyczytalam w gazecie) a bylas juz z tym u lekarza???

ja praktycxznie jem wszystko-oprocz wzdymajacych
bo w zasadzie mozna jesc wszystko i obserwowac reakcje maluszka

reklama
dziewczyny jak macie jakies przepisy to piszcie bo ja nie wiem co mam jesc
papuguje z Anik - dzis na obiad piers kurczaka gotowana w marchewce a jutro pulpeciki indycze
boje sie juz cokolwiek zjesc
to ciasto wg.przepisu Ani tez pewnie zrobie tylko nie wiem jakie proporcje

mi sie chce slodyczy !!!!

Do góry