reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Elianka, nie wiem czy czytałaś, jeśli nie to polecam: https://www.babyboom.pl/forum/stara...starajace-sie-o-adopcje-wczoraj-i-dzis-57529/ My chcemy do OA udać się pod koniec lipca - w czasie naszego urlopu. Już też tracę nadzieję, że kiedykolwiek nam się uda i strasznie ciężko mi na serduchu gdy słucham opowiadań koleżanek jak ich dzieci tęsknią za nimi itp....

Kasik36 mój M też nie miał robionej morfologii. Laborantka z invicta tłumaczyła mi, że to dlatego że jego wyniki są dobre i nie ma takiej konieczności. Tylko zastanawia mnie to, że prawie wszystkie dziewczyny pisały, że morfologia była wykonywana :confused: A co do pęcholi, to skoro nie było ich już widać to te 1,5 godz opóźnienia też nic by nie zmieniło. Ale szanse na naturals jak najbardziej masz

Hej
Enni ilość plemniorów Twojego m w ml jest spora bo to aż 50 mil, ale morfologia to %plemników prawidłowych i te 3% to niewiele. Napisałaś, że w całości miał 75 mil więc drogą dedukcji wyszło mi 1,5 ml ejakulatu - to troche mało, ale tłumaczy to krótka abstynencja.Do inseminacji biorą ilośc plemników z całego ejakulatu i na maxa je polepszają czyli u was jest z czego wybierać. Czy wcześniej m robił badania ?
Kasik36 musisz mieć wyniki morfologi ( może pisać % prawidłowych ) to jedno z podstawowych kryteriów w ocenie nasienia
Kasica 82 a jak u was z ilością w ml ?

czerwona oliwka,pisze ,że jest 78000000 w ejakulacie.A objetość 1,3.Nie znam się na tych liczbach,i procentach za bardzo....Budowa prawidłowa to 75%,a 25% o budowie nie prawidłowej.....

Elianka dużo sił i odwagi:happy2: Juz Ci kiedyś pisałam Wasza gwiazdka juz spadła z nieba i teraz tylko czeka:-)
Kasik36 jak to nie bedzie cudu???? Bedzie. Tylko metody dojścia do cudu są rozne.

Dziekuje dziewczyny:-) Czuje sie bardzo dobrze, bo lubię upały. Mdłości tez mnie opuściły.
Bylismy w sobotę na weselu, ale lekko poskakalismy na parkiecie, nie to co kiedyś:( Ja sie bałam a Moj M niestety sił nie ma jak kiedyś.
Ale śmiesznie było. To było nieduże wesele, moze z 80 osób. I 5 ciężarnych, aż Moj ojciec sie zapytał czy to zlot ciężarnych.
Co ciekawe te w bardziej zaawansowanej ciazy, prawie na wylocie tancowaly aż iskry szły. Natomiast te w takiej prawie początkowej raczej nie, tak jakby nie wierzymy jeszcze w swoje szczęście i sie baly. Ale rok płodności było widać na całego ;-)

Kasica te wasze 75% to właśnie morfologia i jest zajeb.........O ile dobrze pamiętam pisałaś, że z ruchem jest słabiej, ale do inseminacji potrafią ruch zwiększyć dużo.
Kurcze dziewczyny piszcie objętości ok 1,3 1.5 ml a mój m ma ok 4ml:zawstydzona/y:

Dziekuje dziewczyny za odpowiedź:-)
Czerwona Oliwka dobrze obliczyłaś, miał 1,5ml objetości:tak:szczerze mówiąc to on miał abstynencji 1,5 dnia:)hehe. Badanie miał już robione w 2010 albo 2011 i tam też nie było w ogóle morfologii, były jakieś inne parametry i lekarz stwierdził że są dobre. Jedno co to wtedy miał dużą aglutylacje ale teraz widzę że nie jest źle. Powiedz mi czy ta morfologia 3% może być przyczyna że nie mogę zaskoczyć?

Yoanna no to właśnie wtedy u niej byłam:):) Dzisiaj byłam z m ( a zapisana na wizyte byłam na 11 lipca:) ale cos mi nie dawało spokoju, poszłam do rejestracji i mówię że byłam tutaj ostatnio ale nie pamiętam u kogo, ona sprawdziła i powiedziała że właśnie u niej byłam. A ja głupia z netu wzięłam numer i zadzwoniłam ale o pietro niżej:) do poradni ginekologiczno-endokrynologiczej i tez Ci napisałam że jestem do jakiejś Maciejewskiej zapisana:):) Także dzisiaj od nowa umawiałam wizyte i niestety dopiero na 20.08:(

reklama
enni,zalezy jakie laboratorium itd...tam gdzie mój mąz robi wyniki,a robi zawsze w labnoratorium w szpitalu,to nie pisze MORFOLOGIA,czy cos takiego....na samym dole zawsze pisze,ile jest plemników o prawidłowej budowie,a ile o nie prawidłowej i pisze ile ma np.jakies defekty np.małe główki itd...więc może i na waszym wyniku jest cos takiego napisane??!!zerknij spokojnie!!!
czarna oliwka,tak u nas z ruchem był problem (i chyba nadal jest),ale i tak jest o niebo lepiej niz na samym początku...to co było na początku,to koszmar!! tak jak pisałam 0% plemników w ruchu szybkim!!!:-(,teraz ogólnie jest poprawa,doktor wogóle,to chce leki na zwiekszenie ruchu mężowi podac,żeby te plemniczki szybciej sie poruszały,ale żeby podac leki na ruch,musi byc "czysto" w sensie,nie może być stanu zapalnego,ani bakterii!!bo wtedy leki na ruch nie zadziałają itd...i nie podoba mu się to wyższe ph...dlatego chce,żeby zrobić wynik na podiew i będzie wiedział,czy jest jakis stan zapalny,czy nie!!Jeju,ale mam stresa!!!!!!!!!!!!!:-(

Do góry