reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Enni to też może być przyczyną. Z tych 75mil plemników tylko 3% prawidłowe to daje tylko 2,25 miliona dobrych a dochodzą tu jeszcze inne parametry. Ale innym razem jak ejakulatu będzie ok 3-4ml to automatycznie zwrasta liczba plemników , również tych dobrych. Do inseminacji potrafią również te parametry troche poprawić ( tak mi się wydaje ).
Widzisz, Kasica 82 napisała, że jej m ma 78 mil w ejakulacie i 75% morfologia a to daje 58 milionów dobrych - różnica jest
Ale to wszystko to nie wyrocznia - Pełna nadzieji zazła naturalnie z 4,7 miliona (o ile dobrze pamiętam a jak nie to poprawcie )

reklama
enni,morfologia 3 %????????????,to znaczy,że plemników o prawidłowej budowie mąż ma 3 %?????????,kurcze nie znam się za bardzo na tych wynikach,ale może warto z andrologiem to skonsultować??!...
oliwka,ja widzę,że Ty dobrze jesteś "obeznana" w tych wynikach itd:tak:,no i dobrze!!!!

bardzo ważne jest to jak się nasi męzczyzni odzywiają,jaki tryb życia prowadza....na pewno 0 papierosów!!!!
owoce,warzywa...wiem,że ananasy jest dobrze jeść(lub pic soki ananasowe),cytrusy,pestki dyni,słonecznika jeść,jogurty,nabiał....ograniczyc alkohol itd

Melduję ze od ok 15-stej ból w janikach ucichł, no moze raz na jakiś czas coś tam zakłuje ale nie jest to ciągły ból jak to miało miejsce rano, mam nadzieję ze to oznacza że pęchol pękł, o 18 mineła doba od iui, jutro usg więc wszystko będzie jasne....

U męza na wynikach też nie pisało "morfologia" tylko liczba plemnikow o prawidłowej budowie, więc zależy chyba od labo jak to sobie opisują.

No i stało się to co miało się stać ... jestem o rok starsza i od tej chwili mój nick jest nieaktualny;-) Teraz powinno być Kasik37:-D Latka lecą a ja cały czas czuję się na 18, no może na 25:zawstydzona/y::szok:

Rano sprawdzę jak m ma wpisaną tą morfologię w wyniku. Oliwka a Ty znasz się na tym zawodowo czy tak z autopsji dedukujesz? Bo może podesłałabym Ci wyniki mojego m? Wiem, że najsłabszy punkt to ruch bo suma A+B tylko 12% a norma jest od 32, reszta to dla mnie czarna magia. Kumam tylko tyle co z norm ale wiadomo, że norma swoje a życie swoje.

Smerfeta z tym 1,5 h chodziło mi o to, że gdyby przyjął mnie o czasie laboratorium zdążyłoby stuningować jeszcze nasienie i zrobiłby mi IUI a tak to zanim dojechałam do domu to mogło już być po ptakach a z takim ruchem plemników to i tak nic z tego nie wyjdzie. Jeżeli pękły tak jak bolały około 22 to do godz 19 nie minęło jeszcze 24 h, była szansa przy szybkich plemnikach. No ale teraz to mogę sobie gdybać i tak dupa z tyłu ;-) Trzymam za Ciebie kciuki:tak:

Kasiulekk
jak Twoja beta, daj znać proszę.

heeeej:) dziękuje za wszystkie kciuki i dobre słowa!:-) wczoraj miałam tak zakręcony dzień, dlatego dopiero dzisiaj się odzywam. Wyniki...chyba dobrze:-) zaraz oceńcie same: 1.07 HCG-146, 04.07 HCG-724. Chyba dobrze na razie przyrasta,prawda? Progesteron mam za to mega wysoki, bo niby norma w ogóle na I trymestru w tym laboratorium jest do 33, a ja mam 65-według tych norm to tak jest koło 3 trymestru. Nie wiem czy to bardzo źle i może bardzo zaszkodzić, dziś mam wysłać do gina smsa z wynikami, zobaczymy co powie. Troszkę się wczoraj uspokoiłam, ale chyba stres w moim przypadku jest nieunikniony i człowiek ciągle się boi...w pierwszej ciąży beta też ładnie mi rosła, do pewnego momentu:( ale może teraz te zastrzyki w brzuch pomogą i zdziałają cuda i będziemy mieć ogólnie więcej szczęścia...jestem gotowa kuć się ile wlezie;-) czekamy teraz na usg-16 lipca:)

fifiri daj znać po usg jak tam sytuacja!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry