reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
kasik36, a może właśnie dla ciebie w tym miesiącu zdarzy się cud, bo czemu nie ...
kasiulekk &&&&&&&&&& mnie nigdy nie bolą piersi, ani na okres ani na owulkę, a skoro przy ciąży wszystko się zmienia, to może u ciebie właśnie ten objaw. ładnej betki ci życzę
czerwona oliwko przykro mi :-( ale nadchodzi nowy cykl, a z nim nowe szanse
smerfeta powodzenia w piatek ;-)
fifiri daj szybko znać po podglądaniu &&&&&&&&&&&&&
pole jak ty się czujesz?

reklama
dziewczyny

w dzisiejszym poscie napisalam o odzywianiu przy ivf/Inseminacji i nie tylko. zebralam troche do kupy wiadomosci o tym co i jak jesc zeby zwiekszyc szanse na sukces w postaci bejbika. zapraszam do lektory jesli ktos jest zainteresowany
NA ZDROWIE - Jestes Tym co Jesz i Myslisz : Odzywianie przy IVF (i nie tylko)

komentujcie i dzielcie sie swoimi doswiadczeniami i informacjami. bede wdzieczna

No i jednak nie pękły:baffled: ten mniejszy jeszcze też urósł i tak sobie siedzą w jajniku...drugi zastrzyk mi dał, powiedzial mi ze plemniki (ktoś tu pisał ze jedna dziewczyna pisała ze plemniory zyja72h) zyja 72h i powiem wam ze nie raz juz tak słyszałam więc chulera wie ile w tym prawdy:shocked2: no od insemy jeszcze nawet doba nie mineła więc licze na maly cud ze pęknie, katuje sie brzuszkami:nerd:no nic kazał działać i jutro zaś musze pędzic na usg, wykańcza mnie to juz bo praktycznie od środy (tydz.temu)dzien w dzien tam jestem :shocked2: Same wizyty plus zastrzyki kosztowaly mnie prawie tyle co insemka sama, pochlastać się idzie...wczoraj tez dzialalismy juz po insemce wieczorkiem...no nic czekam...ale juz mam serdecznie dość...jeszcze ten upał:baffled:

Witajcie dziewczyny. Napisałam do mojego gina sms'a, że jutrzejsza IUI odwołana bo przecież chłop nic nie wie. Sam jest w szoku, że owulka w 8/9 dc, jeszcze się z czymś takim nie spotkał.

Smerfeta takmiałam wczoraj monitoring i profesor stwierdził, że nie ma pęcherzyków ale jest płyn po nich więc musiały być i pękły. Nic nie dostałam, mam co prawda w domu luteinę ale nie będę brała bo i po co. Jak ma być to będzie. U mnie chyba bez IVF się nie obędzie, jeżeli w ogóle to zadziała bo już skrzydełka mi opadły. Czekam na dobre wieści od Ciebie. Przecież nieszczęścia chodzą parami a nie całym pułkiem do groma :-D

Pole a Ty jak się czujesz kochana? Jeszcze te upały dają się we znaki, chyba ciężarówkom jest jeszcze ciężej co? Wyobrażam sobie, że czują wówczas bardziej zapachu, częściej je mdli itp. ale to tylko takie moje wyobrażenie niepoparte doświadczeniem. :zawstydzona/y:

Fifiri to ja pisałam o tym ile żyją plemniory. Rzeczywiście niektóre źródła podają, że 72 ale większość, że 48 h więc nie wiadomo komu wierzyć. Moim zdaniem te stuningowane nie przeżyją 72 h ale to tylko moje zdanie, może zmniejszy się w tym czasie ich ruchliwość więc i tak będą do niczego. To tak jak z komórką, niby żyje 24 h ale najbardziej zdolna do zapłodnienia jest przez 16 h. Oczywiście zdarzają się wyjątki, jak we wszystkim. Np. tak jak u mnie ostatnio owulka w 8/9 dc :wściekła/y:Ale skoro u Ciebie nie minęło nawet 24 h więc spokojnie zdążą pęknąć na czas. Przytulanki wskazane 2 razy dziennie ;-)

Kasiulekk jak betka? Na pewno ślicznie przyrosła. Daj znać jak najszybciej.

Wszystkim Wam dziękuję za słowa wsparcia ale jestem realistką a ostatnio niestety pesymistką i w mój cud nie wierzę.

Witam wszystkich:-)
Kasik36 pechozol na maxa, miesiąc i kasa w plecy, dosłownie szkoda słów...Jedyny plus ze powiedział że jest po owulce i nie zrobił Ci iui i nie naciagna na koszty tak jak miało to u mnie miejsce.
Dzisiaj byłam w poznaniu na pobraniu posiewy no i mąz tez był się zbadać. pewnie się troszkę znacie to proszę zerknijcie na te wyniki
upłynnienie-20, lepkość-0, ph-8,0, koncentracja-50mln, ruch postępowy-38%, ruch całkowity-56%, brak ruchu-44%, całkowita liczba pl w ejakulacie-75mln, WBC-0,5mln, morfologia-3%, żywe plemniki-86%, aglutylacja-1, komórki okragle-0
W ogóle się na tym nie znam...
Oczywiście pomyliłam poradnie w poznaniui dzisiaj się zapisywałam dopiero na 20.08 do pani serdyńskiej-szustak, Yoanna to chyba do tej co ty chodzisz?

Enni nie pomogę Ci w wynikach bo kompletnie się na tym nie znam. Widzę tylko jakie mam normy w wyniku mojego m ale to pewnie masz, na moje oko całkiem nieźle, większość wyników lepiej od mojego m :zawstydzona/y: Często piszecie o morfologii a ja jej nie mam w badaniu. Robiłyście podstawowe badanie czy rozszerzone?

Kasik to było chyba podstawowe, tez się nie znam na tym. Miał tylko 2 dni abstynecji;-) trochę mało hehe, Tak patrzę na ta morfologię i norma jest od 4 a mój m ma 3% tak się zastanawiam czy to nie za mało?

Enni a jak masz oznaczoną tą morfologię? Bo ja tego chyba nie mam :-( Zazwyczaj laboratoria stawiają strzałkę w dół jak jest coś obniżone, przynajmniej ja tak mam. Któraś z dziewczyn pisała, że jej m miał morfologię zero a później poprawiła się do 2 więc 3 to chyba nie jest źle :confused: A wiesz, że mój m im krótsza obstynencja tym ma lepsze wyniki? Kiedyś było 7 dni i była lipa, później 5 i średnio a teraz przed IUI zawsze robimy 2-3 dni i jest lepiej.

Cześć dziewczynki!
Wpadłam się zameldować. Wszystko w porządku :) Bo ciosie siekiera w tył głowy, elianka się jak zwykle podniosła i otrzepała. Podjęliśmy męską decyzję - koniec leczenia.

W środę mamy pierwszą wizytę w ośrodku adopcyjnym. Nie mogę się doczekać!

Buziaki dla Was wszystkich, trzymam kciuki za wysokie bety :)

reklama
hej!!!!!!!!!
wyniki mojego meża,może nie są najgorsze..my jezdzimy do androloga do Warszawy......ruch ogólnie się poprawił.....jak pierwszy raz pojechalismy to ruch A wynosił 0%!!!!!!!!!!!!:-(,masakra jakaś!!a teraz ruch A=12%,ruch B=23%,więc jest poprawa!!więc ruch Ai B=35%,więc chyba nie jest żle??!!ostatnio jak byliśmy (około 2 tygodnie temu)to doktorowi nie podobało się ph nasienia...wynosi 9 on twierdzi,że jest trochę za wysokie,że powinno być tak 7,5-8.Dr.mysli,że być może jest jeszcze jakis stan zapalny,być może bakteria itd:-:)-(przepisał męzowi tabletki,ma brac je przez 10 dni,potem około 7 dni przerwy i ma zrobic posiew i badanie ogólne nasienia znowu.Jak byliśmy ostatnio to pytałam,czy z takimi wynikami do iui możemy podejść,czy możem spróbować i wogóle!!!!!!!!!dr.pwoiedział,że tak,że możemy!!!!!!!!!!!:tak:...za tydzień w piątek pojdzie posiew zrobić i badanie ogólne,zobaczymy jaie wyniki będa,a w sierpniu chcemy pojechać do kliniki leczenia niepłodności,chcemy porozmawiać co do iui...chcemy spróbować....

Do góry