reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Blue kurczę....ehh aż mi brak słów:zawstydzona/y:ale zapowiada się że będziemy mieć stymulację w podobnym terminie, bo ja dziś mam 4dc, a od następnej @ zaczynam stymulację. Tylko że ja jestem królowa cyklu więc moge zacząć później:zawstydzona/y:
Oby dwie dołączymy do forum ciążowego, mocno w to wierzę:tak:
Oczywście każdej z nas tego życze:tak:
Pole jak samopoczucie? maluchy juz się pewnie wgryzły, kiedy robisz betę bo mi się jakoś zapomniało;-)
Julka przykro że się nie udało, ale po smutaniu się trzeba znowu wziąć się w garść i dalej walczyć, kiedys się uda

reklama
Trzeba walczyć :) Będziemy walczyć:)
Nasz doktorek zapisał kurację hormonalną dla mężulka, żeby jego nasionka podkręcić trochę przed następną IUI. Mam wybór: mogę robić w następnym cyklu albo zaczekać aż skończy się trzymiesięczna kuracja męża. Nie wiem co zdecydować. Nie chcę bezczynnie czekać, z drugiej strony może warto zaczekać i zwiększyć swoje szanse.

W ogóle pytanie nasz lekarz mówi że maksymalnie co ma sens to trzy IUI? Co mówią Wam? Bo w internecie czytam że 5-6 prób....

WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE, TYLKO NIE WIEMY KIEDY...

Julka27 nasz doktorek tez mowil ze 3 inseminacje, ale mozna robić do 6, podobno po 3 szanse juz marne, no ale znamy przypadki ze i po 5 inseminacji wyszło:) więc trzeba wierzyć. Jeżeli nie uda sie ta inseminacja, to juz myślałam sobie, ze 4 na pewno zrobimy, na szczescie jakiegoś majątku nie płacimy za nią to moze i w razie co 6 zrobimy, no ale pfu pfu o czym my mówimy, uda sie !!! Dziewuchy wiara umiera ostatnia, czekamy na cud:)

No właśnie. Budzi moje obawy ten mój gin. A tak zapytam, bo jestem z Koszalina, u mnie pod tym względem bieda, powoli rozważam klinikę w innym mieście i myslałam wlasnie o Invikcie w Gdańsku- korzystasz? Masz dobrą opinię?

Znam osoby którym pomogli ale również mam 2 koleżanki, które od kilku lat starają się i im invicta nie"pomogła:(

Ja dopiero zaczęłam się tam leczyć od 1.04 więc nie mogę nic powiedzieć - ogólnie podejście i obsługa bardzo miła także chce się tam chodzić ale zobaczmy efekty.

Moja kuzynka też się tam leczyła ma dwójkę dzieciaczków i chyba z 6 poronień - nie mogła utrymać ciąży i jej pomogli:)

pozdrawiam!!

Blue, ja też mam bolesne miesiączki ale nie aż tak! I też mi wszyscy lekarze mówili że po pierwszej ciąży mi przejdzie, ale lekarze z kliniki leczenia niepłodności już tego nie mówili

Już będziemy miały 3 invitrówki na forum :-) fajnie fajnie :-D no musi się Wam udać

Kasik36 moja mama gdzieś słyszała że można dostać skierowanie od gina do sanatorium na leczenie niepłodności właśnie w okładach z borowin. Ale ja nie pytałam jeszcze lekarzy. Może popytajcie swoich. Mój niestety pracuje tylko w klinice i wszystko muszę robić za $ ale może Dagna będzie miała większe wpływy u swojego doktorka?;-)

Julka mi też gin mówił że sens jest robić 3 iui, ale po tych 3 i tak chciałam upierać się na więcej. Wtedy powiedział, że jeśli po 3 się nie uda to skieruje mnie na histeroskopie. Wiem z priv źródła, że część lekarzy odeszła niegdyś z invicty do gamety a za nimi sporo pacjentek. Wiem też, że teraz pacjentki wracają, ale myślę że to dlatego że invicta ma teraz jakiś lepszy program ivf. A będzie lepiej, nie wiemy kiedy... no nie wszystko możemy wiedzieć :blink:

reklama
Smerfeta: spoko spoko jak bede u niego na wizycie to sie zapytam co i jak z tymi wyjazdami :) wiecie ja mam dobry kontakt x lekarzem:D:p

A ja miałam robic testa ale nie robię...cierpliwie sobie poczekam:) do środy biorę luteine i jesli do sob nie przyjdzie @ to wtedy zrobię;)

Do góry