reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Genna a gdzie na wakacje się wybierasz, jeżeli można wiedzieć? Zazdroszczę, ja niestety z racji zawodu nie mogę sobie teraz pozwolić na urlop. A teścik odprężony na wakacjach powinien pokazać II kreseczki :-)

reklama
Genna a gdzie na wakacje się wybierasz, jeżeli można wiedzieć?

kasik36 ja jadę na turnus rechabilitacyjny na moje "piękne" oczęta do Ustronia Morskiego a M jak mój opiekun-przewodnik, więc generalnie jade do sanatorium jak jakiś emeryt:p ...ale dla nas to będą takie troszkę już wakacje, bo zagramanice sie nie wybieramy, kupilśmy nowy samochów i musimy w listopadzie drugie 50% wpłacić, więc oszczędzamy, no i oczywiście jak "coś" trzeba uważać z wydatkami bo nie wiadomo czy IUI się powedziedzie:/ no ale głowa do góry już w poniedziałek jade na 2,5 tygodnia, będe miałą zabiegi 2x dziennie, więc masaż i okłady borowinowe wybrałam, bo podobno dobre na bezpłonóść:p no ale trzeba wszystkiego sie chwytać żeby walczyć o fasolke:)
więc wogóle już was nie nadrobie z czytaniem :)
Kasik81 ja pamiętam że po hsg dostałam normalnie w terminie @ tylko zawiedziona byłam że wogóle przyszła bo podobno po hsg jest większa szansa na zafalkowanie
Jane ja na HSG szłam tak jak stałam, ja na zwykła wizytę u gina, nawet sama pojechałam na badanie, położyłam sie na stole rtg, wsadzili w cytrynkę ( bardzo fajne określenie ktoś tu zapodał )wziernik i wsadzili to co mieli, potem foto+kontrast i tyle, wstałam i pojechałam do domq, tylko wkładkę sobię włożyłam bo troszkę krwawiłam aaaa i wzięłam tabsy przeciwbólowe zaraz po żeby dać radę w razie co i tyle z relacji z HSG
bluesky kochana tule mocno:* dobrze że twoja małżowinka była w pobliżu to sie zajęła Tobą.

co do cycuszków (.)(.) :p to ja mam raczej cycochy:p a w ewentualnej ciąży to chyba będe miała cyce jak donice:p
hahaha

coś dziwnie boli mnie podbrzusze i jajniorki na zmianę hmmmmmmm

Cześć Kobietki!
Dziś zarobiona jestem więc tak króciutko

Blue, baardzo mi przykro, życie jest cholernie niesprawiedliwe :-( ale to jest przerażające że aż tak Cię boli. Czy wcześniej miałaś takie akcje? Co lekarze na to?

Genna, nie dostałaś lutki czy dupka? Mi też kiedyś lekarz tłumaczył o ciałku krwiotocznym ale już nie pamiętam bo to zakręcona. Pamiętam tylko że po pęknięciu takowe ciałko powstaje

Alu, trzymam kciuki.... no mogłaby się ta nasza lista poprawić

aaa jeszcze jedno... ponoć możemy jechać do senatorium na leczenie niepłdoności... potrzeba tylko skierowania od gina... ja to już w ogóle po operacji mogłabym się na to załapać... no ale 3 tyg sama? :( mężol musiałby zapłacić ale musiałby wziąść urlop a ja jako na L4

Genna, nie dostałaś lutki czy dupka? Mi też kiedyś lekarz tłumaczył o ciałku krwiotocznym ale już nie pamiętam bo to zakręcona. Pamiętam tylko że po pęknięciu takowe ciałko powstaje

hejka smerfeta ty zarobiona kobitko :) no właśńie nie dostałam, pytałam się czy coś da mi mój gin, bo u niego miałam monitoring przed IUI a do jego koleżanki szłam na sam CUD, i powiedział że mi nic nie da że na naturalsa mam iść, ta od Cudu powiedziała że mam być spokojna,że nic nie mam brać, ale mam jakąś w zapasie luteinę, więc na wakację w razie co wezme :)

Smerfeta serio jest coś takiego jak sanatorium w celu leczenia niepłodności? Ale dlaczego tylko kobiety skoro często wina leży po stronie faceta? Napisz jak coś wiesz więcej na ten temat. Zawsze to jakieś darmowe wakacje i nadzieja na cud.

Genna no to masz super wakacje za free, zazdroszczę ale tak pozytywnie :-) A jak masz zapasową luteinę to może bierz sobie przez 10 dni od jutra skoro pęcherzyk już pękł?

Julka27 przykro mi :-(

Dziewczyny co się dzieje z naszą listą? Tak ładnie się zaczęło a teraz co? Nie wygłupiajcie się, chociaż co którejś niech się uda by utrzymać nadzieję ...

Aktualizacja:
kate26: 03-04-2013 :tak:
dzidzik: 09-04-2013
elianka: 13-04-2013
Alu: 13-04-2013

Queen: 15-04-2013
kasik36: 17-04-2013
Pole: 19-04-2013
genna: 22-04-2013

ja niestety zawsze mam taki ból.lekarze twierdzą ze po dziecku przejdzie..no ale jak widać z tym dzieckiem to nie taka prosta sprawa.

dodzwoniłam się do dr Horaka.
badania mi uzna nawet jak będą troszkę po terminie.
będę musiała zrobić tylko te najwazniejsze podstawiowe i wymazy.
ten cykl odpuszczamy...a w kolejnym in vitro.

9maja mam jechać na wizytę..do rozpisania stymulacji.

a teraz idę leżeć dalej..zdycham:(

Genna no to masz super wakacje za free, zazdroszczę ale tak pozytywnie :-) A jak masz zapasową luteinę to może bierz sobie przez 10 dni od jutra skoro pęcherzyk już pękł?
Kasik36 nie tak za free te wakacje, w zależności jaki termin to trzeba dopłacać, nas wyniesie 1000zl za 2osoby za 2tygodnie, no ale z wyzywieniem i zabiegami dla mnie i dla M:) więc i tak tanio, gdybym jechała w wakacje typowe to musiałabym dopłacić 2000 zł
pco do lutke to nie chce brać, jeżeli lekarz twierdzi ze jest ok to nie wnikam

Blue kochana, odpoczywaj, niech M ci usługuje:) juz niedługo będziecie szczęśliwi, bluesky mam pytanie, nie pamietam czy to ty nam tu pisalas czy gizas o tym selenia z wit e, brać ja po owu trzeba, raz dziennie? To bedzie jedyne co będę brała po iUi , mam nadzieje ze nie zaszkodzi a pomoże:)

reklama
Do góry