reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam :-):-)

Musze Was nadrobic bo dawno nie zagladalam...
Tule wszystkie,ktore testowaly a sie nie udalo.... :*

Jesli mozna to ja tez prosze o wpisanie mnie na ta magiczna liste, w dniu wczorajszym mialam inseminacje na 2pecherzykach....teraz dlugie oczekiwanie....

reklama
Dagna bo ja taka przyczajka jestem :-p:-p:-p haha....a powiem Ci,ze jakos nie mam ochoty na nic....czasami mam wielkiego dola, tyle razy juz sie nie udalo....jednak teraz wierze,ze sie uda...wczoraj IUI robila mi calkiem inna Pani Dr niz dotychczas i mam nadzieje,ze bezie miala szczesliwa reke :-p Nie wiem co dalej...moze w przyszlym mc pojde do endokrynologa, zobacze co on powie z ta moja PRL 41 przy normie 29...wszystkie wyniki mam ok. Musze powtorzyc je i zobacze co teraz wyjdzie....
Mialam juz nie podchodzic do IUI ale zosta;ly mi 2skierowania a na chwile obecna czekamy na $ aby myslec o IVF....obym musiala z tego zrzygnowac :-)

Hope!:) tutaj każda ktora stara sie dłużej ma dni kiedy ma wszystkiego dosyć i najlepiej położyć sie do grobu- bo są takie dni...ale trzeba do nas zaglądać:) po to tutaj jesteśmy:) zeby sie wspierać:) moze to i dobrze ze ktos nowy robił badanie?:) moze to znak ze teraz bedzie lepiej- ja w to wierze i bede trzymała kciuki!:)
W ogóle zdałam sobie sprawę ze w maju bedzie 16 msc starań:|
Powiedzcie mi dziewczyny jakie ja mogę zrobic badania oprócz tsh w 29 dc opłaca robic sie prolaktyne, progesteron? Bo lh i fsh to raczej nie?

Na wlasnie Blue Ty szuruburu i po krzyku, a ja...no cóż nie moja to branża...
Mam myć szarym mydlem, potem wlasnie tym Oktanem, potem gaza i plaster.
Grzebanie w ranie mi tylko nie wychodzi zbytnio, cześć szwow jest zdjeta i jest taka dziura w której mam grzebać...
Ale sie staram. Jedyne czego sie boje to, ze nie zauwaze jak zacznie sie cos złego dziać:( Byś sie przydala jak nie wiem co:)

Hope Ty jak zawsze z krzaczorow tylko łeb wystawiasz...
Kasik36 widze, ze Ty rzadzisz lista jakby to conajmniej byla slynna lista Macierewicza... Podoba mi sie;)

Hope84 fajnie, że się odezwałaś, trzymam kciuki i wpisuję Cię na listę oczekujących:
elianka: 13-04-2013
Alu: 13-04-2013
Queen: 15-04-2013
kasik36: 17-04-2013
Pole: 19-04-2013
genna: 22-04-2013
Hope84: 23-04-2013

Elianka i Alu róbcie bętę bo nie mogę się doczekać kiedy nasza lista zapełni się :tak:

Dagna91 a Ty przerywasz branie luteiny bez bety? Mi gin kazał zrobić betę ostatniego dnia luteiny bo jak wynik będzie pozytywny mam brać dalej, nie przerywać.

Pole moja mama po usunięciu guza na piersi też miała cieknące rany. Miałam jej robić zastrzyki i opatrunki ale jak odkleiła opatrunek to mało nie zemdlałam więc wynajęłam pielęgniarkę (z rodziny), która przychodziła codziennie :-) Listę przejęłam (bez pytania chyba od Smerfety) bo gubiłam się kto, gdzie, kiedy. Jest bardzo pomocna w ogarnięciu nas wszystkich.

Ostatnia edycja:
Elianka a bierzesz luteinę czy coś w tym rodzaju? Bo jeżeli tak to zrób betę w dzień ostatniej luteiny. To bardzo ważne nie można jej przerwać nie mając 100% pewności czy nie jest się w ciąży.

reklama
Elianka, pewnie ma rację Twój mąż, lepiej poczekać na bardziej wiarygodny moment i oszczędzić sobie niepotrzebnych negatywnych emocji (które przecie szkodzą ciąży :-)). Mój mężulo niestety nie ma tyle cierpliwości i już od kilku dni molestuje mnie prośbami o test, co wcaaale nie pomaga :-)

Do góry