reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dobry wieczór :)

Odnośnie kwiatuszków, które też już za mną chodzą, Smerfeta, ja też mam balkon nasłoneczniony bardzo, południowo-zachodnia strona więc szaleństwo. 2 lata temu odkryłam odmianę begonii zwisających, lubiących słońce - na próbę jedną doniczkę wzięłam. I muszę Wam powiedzieć - coś fantastycznego. Rozrosła się niesamowicie, królowała na balkonie, aż zerwała się doniczka, bo takiej masy nabrała ;-) Więc na takie balkony zdecydowanie polecam. Już się nie mogę doczekać, kiedy sobie sprawię :-)

reklama
Kasik36, o proszę, to się znów czegoś dowiedziałam :-D Dla mnie to zawsze była "begonia, która lubi słońce", o taką zawsze pytałam sprzedawców :zawstydzona/y:No właśnie u mnie jeszcze dodatkowo balkon bardzo osłonięty, istna patelnia, idealna dla begonii królewskiej ;-)

Gizas a co to takie wyniki głupawe Ci wyszly:zawstydzona/y:
Te posiewy i cytologia to zupełnie niepotrzebnie chcą cos namieszac.
No ale w sumie dobrze, ze wiesz teraz i możesz kontrolować.
Emek na "sterydach" i tez kiepsko...Moze jakies przesilenie wiosenne i pozostałości po zimie w organizmach.
Szkoda, bo w sumie i tak wystarczy stałych problemów.

Jak bedziecie mówiły, ze macie cycuszki to ja bede mówiła, ze mam wymiona. OT co!

Gizas, niejednej z tego forum pozostało tylko ivf... i kto wie ile z nas jeszcze skorzysta z ivf
Pole, wymiączka powiadasz? :-D:-D:-D:-D aż przypomina mi się jak Joanna Chmielewska opisywała w swojej książce jak gotować wymiączko :-D:-D:-D

u mnie na balkonie begonia nie przeżyła... uschła sobie...

dziewczyny - a ja z 3 dni temu wystawiłam na parapet pelargonie, chyba nie zmarzną co? ;-) a zimna Zośka to w maju?

Gizas - no to faktycznie, trzeba u Ciebie jak najszybciej podchodzić do inv z tym AMH, ale już coraz bliżej.

Mam nadzieję, że jakiś promyk słońca Dr wpuści :)
Chociaż 15.04 wysłałam do Fundacji cud in vitro wniosek o dofinansowanie (emaile) i jakoś jeszcze żadnej odpowiedzi. Może wysłać pocztą poleconym?

Jak bedziecie mówiły, ze macie cycuszki to ja bede mówiła, ze mam wymiona. OT co!

Pole, znam coś jeszcze bardziej uroczego - moja koleżanka u ginekologa swoją pochwę nazywa cytrynką... :-)

A u mnie nagłe pogorszenie formy, skoczyła mi temperatura i chyba bierze mnie jakieś choróbsko. A teraz nawet leków jakichś strach brać... Ech, jak nie urok to sraczka...

Jejku dziewczyny bylam u doktorka mojego. Plamienie- nie skąd i dlaczego, może jakieś uszkodzenie przy IUI, cholera wie. Na USG wszystko ok, żadnych anomalii i dziwnych przygód. Plamienie bynajmniej nie było miesiączką, bo endometrium jest jak przed okresem. I tak czekam. Mam zaczekać do piątku, jak nie będzie miesiączki to znowu testować, (wczoraj test ujemny). Jestem zła, że mam tak zawsze pod górkę i inaczej, nic się po 14 dniach morderczego oczekiwania nie wyjaśniło. Ale wyczulam że lekarz raczej jest przekonany że się nie udało, i ten okres przyjdzie. Tymczasem mnie mdli i czuje się jakaś osłabiona, a i tak dla spokojności rano zrobię betę.

A tak poza tym, a begonia to nie jest kwiatek raczej do cienia? :)
Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie.

reklama
Ewis sprawdzaj prognozę pogody i w razie czego wstawiaj na noc do domu. Od 12 do 14 maja są zimni ogronicy a Zośka 15 maja i wtedy już można szaleć z roślinkami ile wlezie:-)

Julka27 zrób koniecznie betę i będziesz miała pewność. Begonia na bank na słońce :-)

Ostatnia edycja:
Do góry