reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Widzę, że między naszymi koleżankami (blueskye i kate26) ciągle iskrzy ;-)
Kasik...no co Ty:-) iskrzy?:confused:nie zauważyłam ;-):-):-D:cool2::cool2::cool2:

Smerfeta- ale jak niecierpliwa:)toż dziś 14 dni po UIU.świety czas na teścior:)
jutro pojdę na tą betę.o ile nie eksploduję-bo mam takie wrazenie ze ciągle juz dostałam@.
i chodzę sprawdzam cały czas.
brzuch boli jak ruska mać...

no nic...niech będzie w te albo we wte i pojade do lekarza sie skonsultowac io podjac jakas decyzję...

Pole-jaką metodą mialaś swoje in vitro?
w Bytomiu robią ICSI...
w Opolu miałam IMSCI...
naczytałam sie i włąsciwie róznicy w procentach powodzen nie ma...
ciekawa jestem tylko jaki sprzet trzeba zeby w razie czego potrzymac komóreczkę by ciut dojrzała...

Ostatnia edycja:
reklama
Blue nie zauwazylas, bo za dużo okularów ciemnych nalozylas...
A kolezanka zaciazona jest w ferworze, więc proszę z Nią ostrożnie sie obchodzić. Tylko ta stopka jakaś taka burdelowa..."cycuszki bolace"

Genna dlatego wlasnie ja nad Tobą stałam jak kat nad dobra dusza, bo mi sie zdawało tez , ze iui to "cóś" wielkiego...a to takie "nico"...

Ysia dla mnie 19 to bardzo symboliczna data i sama nie wiem co mam myśleć...ale ze E. juz ma cesarka w tym miesiącu to Ci powiem aż sie zszokowalam...nie ogarniam tego czasu...

Dziewczeta mnie dzisiaj o 6 rano obudzilo takie jakby skrobanie od środka w macicy, bardzo dziwne uczucie, niby nie zbyt bolesne, ale raczej mało przyjemne. Co to nie mam bladego pojęcia...

Szpital na peryferiach dzisiaj dał popalic. W ogóle nie je tego szpitalnego jedzenia, bo mówi, ze jest obrzydliwe. Więc wszystko oddaje, oprócz zupy.
Wiec przyszła do Niego dziś pani psycholog, zeby na duchu podnieśc, bo pielegniarki doniosly lekarzowi...i super :)Ma za swoje;) Musiał sie buraczek tłumaczyć z braku apetytu;)
Inna sprawa, ze ja mu do tego szpitala jedzenie woze, bo przecież wiem, ze jak mu nie smakuje to trzy dni nie bedzie jadł, a sie nie skusi. Taki charakterek...

Blue nie zauwazylas, bo za dużo okularów ciemnych nalozylas...
A kolezanka zaciazona jest w ferworze, więc proszę z Nią ostrożnie sie obchodzić. Tylko ta stopka jakaś taka burdelowa..."cycuszki bolace"
.
:-D:-);-):rofl2::errr::rofl2::laugh2::-):-D
tyle na temat:))))

ps.toż ja ostrożnie:)))
odpowiedziałam bardzo spokojnie..co wiedziałam..a że niewiele wiem..bom tylko jakaś pielęgniarka ;)to wiecej nie odpowiedziałam nic :D
staram się nic a nic nie wyrywać:)))serio..trzymam sie z całych sił stolika
:D
swoją drogą..mnie tez bolą cycuszki :szok::-):-D:-D:-D
nie mogę:D

Ostatnia edycja:
Pole, z jedzeniem szpitalnym to ciężka sprawa. Ja coś tam dziumdałam, ale któregoś razu patrzę oo ogórkowa zupka, ale ta "ogórkowa" smakowała niestety jak pietruszkowa, ale z tej białej pietruszki :baffled: tylko skąd ten zielony kolor??? :baffled: Ehh wiele takich przykładów można podać... choćby kotlet z mielonki... gdy to spróbowałam pomyślałam tylko "spam spam spam" i zjadłam tylko ziemniaki :-) A skrobanie? to właśnie zarodeczki wgryzły Ci się zębiskami w macicę ;-):-D
no iii przyznam się że szpieguje czasem dziewczynki zaciążone i śpieszę donieść że E. jutro ma cesarkę, zaś Agusiaks może już urodziła :)

Blue, dziś test ok, ale w sumie to chyba kilka poszło? :)

mam problem w postaci nadmiernego apetytu... help! co robić by tyle nie jeść? :sorry2:

Eeee tam. Ja przestałam na siebie dmuchać i chuchac po 1 nie udanej próbie i w sumie nie widzę żadnej różnicy miedzy uwazaniem a nie uwazaniem:) jak mam być to będę...ale coś kiepsko to widzę...:| a dzień cyklu 26, a 15 dni po owulacji...

Pole: :******* uwielbiam Twoj humor:)

Dagna doskonale Cię rozumiem... też mi się już nie chciało uważać. No niby można się pokusić na sikańca, chyba że masz dłuższe cykle to wtedy bym jeszcze zaczekała
aaa Kwiatuszek Ty już w kwiatkach ;-) zapomniałam że jeszcze surfinie mi rosną na balkonie... tylko że zawsze poluje na te pachnące :-p

Smerfeta no jak co robic do szpitala na wyżywienia:)
Mowisz, ze mi korniki sie wgryzaly???

Blue miałam ICSI, bo mi lekarka powiedziała, ze za resztę nie warto płacić, bo ich statystyki nie wykazują, żadnej znaczącej różnicy.
Nie wiem co musi być w labie na podchodowanie, nie pytałam nigdy, wiem tylko, ze maja jakaś dobra pozywke dla tej chodowli.
I bój sie Boga! Cycuszki??? To maja 13 letnie dziewczynki, a nie kobiety starajace sie o dziecko. Karmić tez będziesz cycuszkami? Bo ja to raczej piersią...

Ewis czekam na to co u Ciebie, moze lekarz jakimś optymizmem na wiosnę zanęci...

reklama
Dziewczynki w temacie kwiatów mogę się trochę pomądrzyć ;-) Teraz jest idealny czas na bratki, nawet jak będzie malutki przymrozek nic im się nie stanie. Można pokusić się jeszcze na stokrotki i prymulki. Na bakopę, pelargonie i surfinie zdecydowanie za wcześnie. Te najlepiej sadzić po zimnej Zośce :-)

Do góry